Njemačka organizacija katolika laika pozvala na ukidanje celibata

NOVOIZABRANI predsjednik krovne organizacije njemačkih katolika laika Alois Glück pozvao je na ukidanje celibata među svećenicima. "Smatram da oženjenim đakonima mora biti dopuštena mogućnost da postanu svećenici", izjavio je Glück te dodao da se pitanje celibata mora raspraviti na globalnoj razini unutar katoličke crkve.

Glückova izjava o celibatu reakcija je na događaj iz Bavarske gdje je biskup  Walter Mixa suspendirao jednog katoličkog svećenika nakon što je javno priznao da se želi oženiti i da već ima jedno dijete.

Glück je, kao novi predsjednik Središnjeg odbora njemačkih katolika, najavio da se Crkva mora modernizirati i biti ukorak s vremenom. "I unutar katoličke crkve se njezini članovi moraju naučiti kombinirati različitost i jedinstvo među sobom, a ne robovati dogmi", rekao je Glück.

"Moramo razgovarati unutar Crkve o značenju kršćanstva u našim životima i o našim zadaćama u sadašnjem trenutku naspram zajednice i globalne krize", dodao je Glück i naglasio da su recesija i održivi razvoj velike prilike za Crkvu da iznese svoje stavove o tome, prenosi Deutsche Presse.

Pročitajte više