Njemačka policija zaplijenila rekordnu količinu kokaina: "Vrijedi milijarde eura"

Foto: EPA

Njemački istražni organi su, još prošle godine zaplijenili najveću količinu kokaina ikad zaplijenjenu u Njemačkoj, priopćeno je u petak nakon akcije u kojoj je uhićeno sedmero osumnjičenih krijumčara.

"Radi se o desecima tona kokaina u vrijednosti od nekoliko milijardi eura", priopćio je Pokrajinski ured za borbu protiv kriminala savezne pokrajine Baden-Württemberg kao i državno odvjetništvo Düsseldorf koji su koordinirali jutrošnju akciju policije u sedam saveznih pokrajina tijekom racije je uhićeno sedam osoba.

Prema navodima ministarstva pravosuđa savezne pokrajine Sjeverna Rajna – Vestfalija, radi se o 35 tona kokaina koji su zaplijenjeni još prošle godine u hamburškoj luci a u današnjoj akciji su uhićeni osumnjičeni za krijumčarenje kokaina. 

Kokain skrivali u kutijama s ananasom

Prema izvješćima njemačkih medija, kokain je djelomice bio skriven u kutijama s ananasom.

Istraga pod nazivom "Plexus" je, kako je nadalje priopćeno, dovela do zaplijene "najveće količine kokaina na području SR Njemačke". Vlasti su priopćile da će detalje akcije i pozadinu javnosti predstaviti u ponedjeljak.

Vlasti su priopćile kako današnji pretresi diljem Njemačke nisu povezani s akcijom Europola tijekom koje je jučer razbijen jedan lanac krijumčara droga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.