Njemačka policija zatvorila džamiju u Hamburgu, okupljalište radikalnih ekstremista



NJEMAČKA je policija danas i službeno zatvorila džamiju u Hamburgu, za koju tvrdi da je dugo godina bila okupljalište talibana i islamskih ekstremista.

Prema izjavama njemačkih policijskih dužnosnika, ista je bogomolja bila okupljalište terorista koji su sudjelovali u napadu na SAD 11. rujna 2001. godine, a sada je ponovno poslužila kao mjesto susreta. Njemačke tajne službe prikupile su informacije prema kojima su se u toj džamiji okupljali radikalni muslimani koji su iz nje potom kretali na obuku u militantne kampove u Uzbekistan. 

"Zatvorili smo džamiju jer je bila mjesto susreta i okupljanja islamskih radikala koji su namjeravali sudjelovati u 'džihadu'“ potvrdio je glasnogovornik hamburškog MUP-a Frank Reschreiter, dodajući da je 20 policajaca pretražilo objekt, pri čemu je zaplijenjeno nekoliko kompjutora, a zatvorena je i kulturna organizacija koja je radila unutar islamskog centra.  Nema podataka o eventualnih uhićenjima.

Spomenuta je džamija, prema pisanju njemačkih medija, pod posebnom paskom njemačkih tajnih službi još od 2001. godine, odnosno od terorističkog napada na SAD, no posljednjih je mjeseci, kako se tvrdi, bila okupljalište radikalnih islamista u Hamburgu. Prema tvrdnjama američkih tajnih službi, upravo je islamistička ćelija u Hamburgu bila organizator napada zrakoplovima na New York i Pentagon.  

Pročitajte više