Njemački biskup oslobođen optužbi za zlostavljanje traži od Pape povratak na dužnost

BIVŠI augsburški biskup Walter Mixa koji je početkom travnja zbog sumnje u zlostavljanje maloljetnika odstupio s položaja, od Pape je danas zatražio da ga vrati na njegov raniji položaj. Prema Mixinim riječima, za ostavku se odlučio pod neutemeljenim pritiskom koji je nad njime vršila bavarska nadbiskupija i biskupska konferencija.

Mixa je bio osumnjičen da je prije više od 10 godina, dok je bio svećenik, tukao djecu. Osumnjičenik je to prvo nijekao, a potom rekao da je možda neko dijete nekad pljusnuo. Nitko mu nikada nije predbacio da je seksualno zlostavljao djecu.

Nezavisna istraga navela je svjedočenja o tome kako je Mixa djecu udarao šakom, tukao štapovima, a jednom čak i remenom.

Podsjetimo, njemački tužitelji odbacili su optužbe za seksualno zlostavljanje protiv biskupa Waltera Mixe iz Augsburga, koji je nedavno dao ostavku na svoj položaj, navodeći kako nemaju dovoljno dokaza.

Državni odvjetnik iz Ingolstadta Helmut Walter rekao je da je istraga pokrenuta nakon dostavljanja podataka biskupije u Augsburgu prekinuta, jer "nije utvrđeno postojanje zločina". Mixa je već ranije negirao zločine.
 

Pročitajte više