Njemački ministar zdravstva: Ovo su uvjeti za ublažavanje mjera

Foto: Epa

NJEMAČKI ministar zdravstva Jens Spahn predstavio je uvjete pod kojima bi tvrtke te zemlje mogle uskoro nastaviti s radom.

Naime, u Njemačkoj je sredinom ožujka obustavljen rad svih kompanija koje nisu nužne za preživljavanje stanovništva tijekom pandemije.

"Tvornice ili tvrtke koje osiguraju da je objekt siguran za zaposlenike i da se mogu provoditi mjere higijene te socijalne distance moći će lakše ponovno započeti s radom. Onim objektima, poput klubova, u kojima se ljudi nalaze u bliskom kontaktu, za to će trebati duže vremena“, rekao je Spahn, a prenosi DW.

Ublažavanje mjera nakon Uskrsa?

Prvi koraci u ublažavanju mjera mogli bi krenuti već nakon Uskrsa, kazao je Spahn za Handelsblatt. Objasnio je kako Njemačka bilježi "pozitivan trend" u smanjenu broja novozaraženih i da bi se, ako se taj trend nastavi, "moglo s premijerima razgovarati o postupnom povratku u normalu nakon uskršnjih blagdana".

Ekonomski instituti predvidjeli su jučer da bi njemački bruto domaći proizvod (BDP) ove godine mogao pasti za 4,2% zbog krize izazvane pandemijom.

Pročitajte više