Njemačko tužiteljstvo ima "Mayine" porniće iz DT-a i čekaju da im se Zagrepčanka javi

NEDAVNI skandal koji je izbio u njemačkom Deutsche Telekomu oko uhođenja i snimanja seksualnog života menadžerice HT-a, koju su agenti bivšeg Stasija nazvali "Maya", mogao bi se jednostavno "ohladiti", ukoliko se ona ne javi njemačkom tužiteljstvu.

Friedrich Apostel, viši državni odvjetnik u Bonnu kazao je kako tužiteljstvo ne može trenutno ništa poduzeti, iako posjeduje snimke pornića HT-ove zaposlenice iz Zagreba, a razlog tom je jednostavan - tužiteljstvo ne zna je li ona pristala na njihovo snimanje, piše Večernji list.

"Maya" i dalje šuti, tužiteljstvo ne može ništa bez nje

Kad bi se svi audio i video zapisi uhođenih djelatnika DT-a i njegovih podružnica prebacili u pismeni oblik, bilo bi tu materijala za čitava dva tegljača, istaknuo je Apostel. Što se tiče hrvatskog tužiteljstva i policije, problem je identičan, jer se ne zna tko je žrtva, niti se ona ikome od od mjerodavnih vlasti javila u vezi s tim. Zasad se i dalje pretpostavlja kako je "Maya" žrtva neovlaštenog praćenja, snimanja i prisluškivanja.

Krunoslav Borovec, glasnogovornik MUP-a rekao je kako policija nije pronašla tragove prisluškivanja i uhođenja HT-ovih djelatnika od strane samog HT-a pa se čitav slučaj veže isključivo za Njemačku i tamošnje pravosuđe.

Ne zna se tko je snimke napravio, kada i jesu li možda ukradene

"U materijalima koji su u posjedu njemačkih tužitelja pisana su zapažanja i fotografije te videomaterijali za koje se ne zna tko ih je sve napravio, kako su nastali te jesu li ukradeni", rekao je Apostel, prenosi Večernji list i dodao kako praćenje zaposlenika i prikupljanje informacija o njihovu radu i životu ne predstavlja nešto novo i neobično u svijetu.

"Problematično je ako su pri prikupljanju materijala korištene nedopuštene metode, otkrivanje tajnih privatnih podataka", objasnio je i napomenuo kako amaterska pornografija nije kažnjiva ukoliko su obje zainteresirane strane pristale na snimanje ili ako u njoj nema pedofilije.

Čelnici DT-a putem medija su poručili kako sve čine u rješavanju nastalog skandala te da su oko tog u dogovoru i s čelnicima HT-a. S druge strane, Apostel je kazao kako formalna pravna suradnja između hrvatskog i njemačkog odvjetništva u ovoj aferi ne postoji.

K.S.
Foto: T-HT

Pročitajte više