Njonjo: Moguća je izvanredna sjednica sabora

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREDSJEDNIK sabora Gordan Jandroković najavio je da je plan završiti sjednicu glasanjem u četvrtak, 15. prosinca, ali je najavio i mogućnost izvanredne sjednice sabora, ako nešto važno mora biti usvojeno do 1. siječnja 2023.

"Plan je da završimo sjednicu glasovanjem u četvrtak, 15. prosinca, s tim da ostavljam rezervu ako još nešto dođe iz vlade što je važno za Nacionalni plan oporavka i otpornosti (NPO) i mora biti usvojeno do 1. siječnja 2023.", rekao je Jandroković prije početka saborske sjednice.

 

Stoga, kazao je, moguće je i da će ići na izvanrednu sjednicu sabora koja bi se mogla održati u petak (16. prosinca), ili subotu (17. prosinca) ili ponedjeljak (19. prosinca). 

Predsjednik sabora Jandroković također je najavio da će s današnje sjednice vlade stići još nekoliko novih zakonskih prijedloga koje će u saboru raspraviti idućeg tjedna.

Zastupnici će idući tjedan raspraviti zakone o zdravstvenoj zaštiti te o obveznom zdravstvenom osiguranju, Zakon o dodatnom porezu na dobit, izmjene Zakona o financiranju jedinica lokalne, područne i regionalne samouprave kao i Zakon o porezu na dohodak.

Također, zastupnici će raspraviti i Zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama. 

Navevši kako će dnevni red nadopuniti u ponedjeljak, Jandroković je najavio da će taj dan raspraviti i dva zakona vezanih uz Schengen - Zakon o nadzoru državne granice i Zakon o strancima, koji se već nalaze u dnevnom redu.

Isti dan raspravit će i Zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama, a zbog toga bi se prije toga trebao sastati saborski Odbor za obitelj, mlade i sport.

Također, u ponedjeljak zastupnici će raspraviti i izmjene i dopune Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu.

Jandroković je najavio i da će danas raditi do 16 sati te će, ako do tada ne rasprave predložene zakone, napraviti stanku zbog nogometne utakmice između Hrvatske i Brazila na Svjetskom prvenstvu. Nakon utakmice zastupnici bi nastavili raspravu o predloženim zakonima.  

Pročitajte više