Nobilo o šefici DORH-a: Lagala je na onoj horor presici, na odboru i u saboru

Screenshot: Dnevnik Nove TV

ODVJETNIK Anto Nobilo komentirao je krizu državnog odvjetništva i USKOK-a.

"Glavna državna odvjetnica u svom uredu ima odsjek nadzora, nismo mogli očekivati drugi rezultat nego ovaj izvještaj. Trebalo je bar prividno stvoriti dobar zaključak o radu DORH-a.

"Lagala je na presici, na odboru i u saboru"

Kako bi i saboru mogli potvrditi da je izvještaj za prošlu bio dobar i da odbiju zahtjev opozicije za smjenu državne odvjetnice, ali ako se bolje pogleda, izvještaj kompromitira glavnu državnu odvjetnicu. Lagala je na onoj horor tiskovnoj konferenciji, lagala je na odboru i u saboru", rekao je Nobilo za Dnevnik Nove TV.

Na pitanje može li njezin odgovor biti da nije vidjela izvide, Nobilo odgovara: "Ne može. Direktno joj se referiralo i očito je zatražila pismeno izvješće jer ga je dobila. Osim toga, još važnije je vidjeti slijed događaja, da je 2020. donesena samostalna odluka da nema elemenata kaznenog djela kod Gabrijele Žalac.

Nakon toga taj predmet odlazi u arhivu, nitko ništa na njemu ne radi, nakon 6 mjeseci dolazi novi odvjetnik i oni imaju njemu potrebu referirati. Iz toga zaključujem da nisu bili sigurni u pravnu odluku, već da je bila politička", kazao je Nobilo.

"Nemamo tijela koje bi je moglo nadzirati. Imamo sustav da joj moramo vjerovati"

Koliko je problem što nitko ne nadzire rad same glavne državne odvjetnice, upitan je Nobilo.

"Nema tijela koje bi je moglo nadzirati. Imamo sustav da joj moramo vjerovati, zato mora biti neprikosnoveni moralni stručni kadar. Ja sam siguran da idete ispitivati javno mnijenje danas, da se Šipek i DORH-u ne vjeruje", zaključio je Nobilo.

Pročitajte više

 

Pročitajte više