Nobilo: Turudić je izborom Miškovića napravio dobar potez

Foto: Marko Lukunic, Armin Durgut/PIXSELL

Novi glavni državni odvjetnik Ivan Turudić imenovao je danas Svena Miškovića, zamjenika dosadašnje ravnateljice Uskoka, vršiteljem dužnosti ravnatelja Uskoka.

Odvjetnik Anto Nobilo komentirao je Turudićevu odluku za N1. On smatra da je Turudić time povukao pametan potez.

“Odlučio se osloniti na postojeći kadar”

“Suprotno nekim najavama da će Turudić u DORH i Uskok dovesti svoju ekipu sa suda, ovo pokazuje da se odlučio osloniti na postojeći kadar DORH-a. S druge strane, Mišković je profesionalac, ozbiljan radnik koji je radio na ozbiljnim predmetima. Čovjek je iz struke i sustava i u odnosu na njega, mislim da ni struka ni javnost ne bi trebali imati nikakav bitan prigovor. Ovo je znak da se Turudić odlučio osloniti na struku i to je dobro”, kazao je Nobilo.

Inače, Mišković je zastupao sve optužnice podignute protiv Zdravka Mamića s kojim se Turudić, otkako je imenovan na dužnost, neprestano dovodi u vezu, a njihov odnos oporba i kritičari ističu kao razlog za najveću sumnju u njegovo buduće djelovanje. I u tom smislu, Nobilo smatra da je Turudić povukao pametan potez.

“Turudić pokazao da stoji iza progona Mamića”

“To je Turudićeva poruka da njegov nekadašnji ili sadašnji privatni odnos s Mamićem neće utjecati na rad Državnog odvjetništva. I to je dobra poruka. Mislim da je čak to i prevagnulo”, dodao je Nobilo.

Napominje da je pri imenovanju Miškovića kod Turudića prevagnula i odluka da promijeni uvjete za obnašanje dužnosti ravnatelja Uskoka. Naime, spočitavalo se da Mišković nema dovoljno staža, a time i osporavalo njegovo pravo za zastupanje optužnica.

“S njim je stalno bilo problema zbog nedovoljnog staža čak i za obavljanje poslova zamjenika ravnateljice. Moguće je da Turudić razmišlja o Miškoviću kao trajnom rješenju", govori Nobilo.

"I u simboličkom smislu Turudićev potez je pametan jer pokazuje da stoji iza DORH-a i Uskoka u smislu progona Mamića”, kazao je Nobilo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.