Noćas na Sljemenu napadalo osam centimetara snijega

DANAS će vrijeme biti umjereno do pretežno oblačno i u većini krajeva suho. U Slavoniji je mjestimice još moguća slaba kiša, u Lici kiša i snijeg, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod. Puhat će umjeren, u sjevernim krajevima i gorju do jak sjeverac. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura i sjeverac, s olujnim, a na srednjem i južnom dijelu ponegdje i orkanskim udarima. Najviša temperatura će iznositi između 3 i 8°C, a na Jadranu od 9 do 13°C.

Snijega ima u Delnicama (10 centimetara), Korenici (sedam centimetara), Čabru (šest centimetara, od toga četiri nova), Plitvičkim jezerima (sedam centimetara svježe napadalog snijega), Sljemenu (osam centimetara svježe napadalog snijega), Udbini (jedan centimetar svježe napadalog snijega) te na Zavižanu (20 centimetara, ali nema novih snježnih nanosa).

Sutra ujutro u Lici još mjestimice moguć slab snijeg

Sutra će diljem Hrvatske biti djelomice sunčano, na Jadranu i pretežno sunčano. Ujutro je u Lici još mjestimice moguć slab snijeg, a potkraj dana se u sjeverozapadnom i zapadnom području očekuje porast naoblake i ponegdje malo kiše.

Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar. Na Jadranu će puhati jak i olujni sjeverac i bura, ponegdje s orkanskim udarima. Tijekom dana će slabiti, a poslijepodne i okretati na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura će iznositi od -1 do 4°C, na Jadranu uz obalu od 4 do 8°C, na otocima od 9 do 12°C, a najviša dnevna od 4 do 9°C, na Jadranu između 9 i 14°C.

Pročitajte više