Nokautirao i usmrtio pijanog čovjeka na otvaranju EPK u Rijeci. Dobio je tri godine

Aleksandar Ćulumović (49) nepravomoćno je osuđen na tri godine zatvora zbog kaznenog djela teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti, piše lokalni riječki portal Burin.

Riječ je o slučaju smrti muškarca u centru Rijeke u noći kada se održavalo svečano otvorenje programa Rijeka 2020 Europska prijestolnica kulture". 

Ćulumović se branio sa slobode, a presuda je donesena u ponovljenom postupku nakon što je Vrhovni sud ukinuo prvu presudu riječkog Županijskog suda kojom je također bio proglašen krivim i osuđen na tri godine zatvora, ali se taj proces odvijao pred drugim sudskim vijećem.

Jučer mu je presudilo vijeće Županijskog suda u Rijeci pod predsjedanjem Ike Šarić. Ćulumović mora platiti i oko 3850 eura troškova sudskog postupka, a u izrečenu kaznu uračunava mu se oko godinu i devet mjeseci istražnog zatvora koje je proveo tijekom 2020. i 2021. godine, navodi Burin.

Nokautirao pijanog čovjeka. Sutkinja: Bio je svjestan posljedica

Tragičan slučaj dogodio se 2. veljače 2020. godine oko 1.30 u Adamićevoj ulici u Rijeci. Ćulumović je udario 44-godišnjeg E.B. koji je uslijed udarca izgubio ravnotežu, pao i stražnjim dijelom glave udario o nogostup. 

U nesvijesti je hitno prebačen u riječku bolnicu, no podlegao je ozljedama iste noći. Prva presuda bila je ukinuta jer je zaključeno da u izreci presude postoji proturječje, bilo je nejasno je li žrtva pala zbog odgurivanja ili uslijed udarca. 

Sutkinja je u obrazloženju jučerašnje presude ukazala na činjenicu da je žrtva bila pod utjecajem alkohola, a Ćulumović je toga bio svjestan, zaključuje Burin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.