Notorni video pirat iza rešetaka zbog "Pasije"

VLASNICI piratske videoteke "Pacman" Nataši Gračanin Sud je odredio pritvor od 30 dana zbog kaznene prijave koja je protiv nje podnesena zbog piratizacije najnovijih filmskih naslova.

Društvo za zaštitu audiovizualnih djela (APAW) u suradnji sa svojim članovima, posebice udrugom Motion Picture Association (MPA), stoga pozdravlja odlučnost hrvatskih državnih tijela u zaštiti intelektualnog vlasništva, autorskog prava, posebice filmskih prava, koje je videoteka "Pacman" povrijedila ponudivši na sam dan hrvatske premijere filma Mela Gibsona "Pasija" na prodaju ilegalne DVD-ove tog filma.

"Piratizacija je kriminal koji se odista nikome ne bi smio isplatiti, već bi se svi slučajevi trebali rješavati na ovaj način", kazao je predsjednik APAW-a Vlado Šobat.

APAW drži da je i dalje potrebno ovako postupati u sličnim slučajevima, kako bi se spriječila šteta koju pirati svojim postupcima nanose državnom proračunu i tvrtkama koje legalno obavljaju svoj posao.

Podsjećamo da se radi o uzastopnim povredama autorskih prava od vjerojatno najozloglašenijeg hrvatskog pirata, protiv kojeg se istovremeno vodi još nekoliko kaznenih postupaka zbog više istih kaznenih djela. Isto tako, radi se o piratu koji unatoč predloženim zatvorskim i novčanim kaznama i nadalje nastavlja s piratizacijom.

Pročitajte više