Nova 2004. uz vatromete i glazbu dočekana na gradskim trgovima

NOVA 2004. godina u Hrvatskoj je, uz zabave u domovima i ugostiteljskim objektima, dočekana na glavnim trgovima u većini gradova uz vatromete i zvuke glazbe brojnih estradnih zvijezda.

Novu godinu Zagrepčani su dočekali na središnjem trgu uz ponoćni vatromet i valcer, do kojih ih je doveo zabavni program s hrvatskim estradanim zvijezdama.

Po oblačnom vremenu bez oborina i uz ne tako hladnih četiri stupnja iznad ništice na Trgu bana Jelačića i u okolnim ulicama okupilo se, po procjeni policije, oko 70 tisuća ljudi.

Kroz eksplozivne zvuke petardi i drugih pirotehničkih sredstava koji su kulminirali oko ponoći, okupljenima je uime organizatora Novu godinu čestitala gradonačelnica Vlasta Pavić.

Zagrepčane je zabavljalo desetak estradnih izvođača različitih trendova i ukusa, a glavne zvijezde bile su novopečene zvijezde nedavno završenog Story Super Nova reality showa i pjevač Miroslav Škoro.

Šestosatni program što ga je organiziralo Gradsko poglavarstva ukupno je stajao oko milijun kuna, od čega porezne obveznike - 600 tisuća kuna.

Doček Nove godine u Zagrebu protekao je mirno i bez ozljeda, rekla je policija.

Tijekom novogodišnje noći nije bilo oštećenje imovine kao ni ozlijeda od posljedica uporabe eksplozivnih ili pirotehničkih sredstava, rekla je zagrebačka policija. Nije bilo ni prometnih nesreća s teže ozlijeđenima.

Više desetaka tisuća Splićana Novu godinu dočekalo je na otvorenom na Prokurativama, a puna je bila i splitska Riva.

Splićane je zabavljala grupa Magazin, Alen Nižetić, grupa Arka, Damir Mihanović Čubi, Lorena, dok je prije početka novogodišnjeg programa kao i na samom kraju razdragana vesela publika uživala u glazbi Studija 54. Novogodišnju čestitku Splićanima sa optimističkim prognozama za grad Split u 2004. godini uputio je gradonačelnik Splita Miroslav Buličić. Vesele Splićane koji su u ponoć otvorili bezbroj šampanja na Prokurativama i splitskoj Rivi posebno je oduševio veliki vatromet.

Cijelo novogodišnje slavlje u Splitu snimano je a svi koji su u njemu sudjelovali bili su statisti u filmu "Ta divna splitska noć" režisera Arsena Ostojića.

Uz dočeke u svojim domovima i brojna organizirana slavlja u ugostiteljskim objektima, hotelima i kafićima, Osječani su novu 2004. godinu tradicionalno dočekali na Trgu sv. Trojstva, u povijesnoj gradskoj jezgri Tvrđi, gdje je doček organiziralo osječko Gradsko poglavarstvo.

Uz glazbeni program osječkih rock bendova i tamburaških sastava te solista osječkog Hrvatskog narodnog kazališta na Trgu se okupilo nekoliko tisuća Osječana.

Građanima je posluženo kuhano vino i čaj s rumom, a u ponoć, uz ponoćni valcer i vatromet, najbolje želje u Novoj Godini, s pozornice postavljene ispred zgrade Sveučilišnog Rektorata, uputio je gradonačelnik Zlatko Kramarić.

Dubrovnik je ove godine imao dva novogodišnja dočeka, u Gradu na velikom Stradunu i na Babinom Kuku na malom Stradunu.

Usprkos jakoj kiši više tisuća Dubrovčana i njihovih gostiju ispratilo je Staru i dočekalo Novu na Stradunu uz Big Bend Hrvatske radiotelevizije, grupu Divas, te soliste Barbaru Othman i Hrida Matića.

Sve najbolje u Novoj godini zaželjela je gradonačelnica Dubravka Šuica.

Na otvorenim prostorima Babina Kuka, Trgu od fontane, malom Stradunu i u Parku odvijao se veliki program "Dubrovnik u srcu Hrvatske", koji je okupio oko 15 tisuća ljudi. Doček je protekao uz Prljavo kazalište, ET, Dražena Žanka, Darivu i Bosutske bećare te voditelje Tarika Filipovića i Renea Bitorajca.

Doček na Babinu Kuku organizirala je tvrtka "Hoteli Babin Kuk Dubrovnik", a na Stradunu Turistička zajednica grada Dubrovnika i Dubrovačke ljetne igre. Pokrovitelj oba dočeka je grad Dubrovnik.

Riječani i njihovi gosti Novu 2004. godinu dočekali su na koncertu na raskrižju Trga Republike Hrvatske i Korza uz nastup Gibonnija i Olivera Dragojevića.

Zlatan Stipišić Gibonni nastupio je u ulozi gosta iznenađenja čije je ime službeno tajno do posljednjeg dana.

U ponoć je okupljenima čestitku uputio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Nakon čestitke upriličen je desetominutni vatromet.

Novu godinu su Gospićani prvi put dočekali na otvorenom. Slavlje na korzu u Ulici Vile Velebita potrajalo je, uz domaći bend, kuhano vino, kobasice i dugotrajni vatromet, do ranih jutarnjih sati.

Oko 600 gostiju iz Zagreba, Dalmacije, Istre i Slavonije najdužu noć i ulazak u Novu godinu slavili su u najvećem plitvičkom hotelu "Jezero" i "Grabovcu". Danas u 13 sati na Poljani će biti tradicionalni plitvički piknik.

Nova godina veselo je dočekana i u Novalji u dva hotela, u hotelima u Jablancu, Senju, Otočcu i novom Vatrogasnom domu, a tako je bilo i na Krasnu na Velebitu, gdje su slavili i planinari.



Pročitajte više