NOVA AFERA Dok se odvijala drama oko Podravke, ministrov brat uhljebljen u državnoj firmi

Foto: Hina

SVETIMIR Marić, brat aktualnog ministra državne imovine, Gorana Marića, imenovan je za člana uprave u tvrtki Tehnički servisi željezničkih vozila.

Dok su se rješavala pitanja oko kadra u Podravci, brat glavnog vladinog kadrovika, imenovan je za člana uprave u državnoj tvrtki, javlja Nova TV.

>> Marić: Nikoga ja ne guram na čelo Podravke, to su podmetanja i izmišljotine

Inače, tvrtka Tehnički servisi željezničkih vozila, kako navode na svojoj službenoj stranici; funkcionira kao samostalno društvo-kćer Hrvatskih Željeznica sa svim poslovnim funkcijama u cilju održavanja željezničkih vozila u Republici Hrvatskoj.

Direktor u tvrtki HŽ Putnički prijevoz, Robert Frdelja, u ime Skupštine te tvrtke, otpustio je jednog člana postojeće uprave i na njegovo mjesto doveo brata aktualnog ministra Marića.

Iz uprave te tvrtke su su potvrdili kako je Svetimir Marić imenovan prije šest dana. Nisu rekli zašto je prije toga razriješen član uprave.

Ministar Marić je pak izjavio kako "nije upoznat" s činjenicom razrješenja člana uprave i imenovanja svog brata. Rekao je kako je njegov brat zaposlen u sustavu Hrvatskih željeznica gotovo 35 godina.

Nema broj od svog brata?

Rekao je i kako direktora tvrtke HŽ Putnički prijevoz ni ne poznaje.

Svetimir Marić, u razgovoru za Novu TV, nije htio komentirati okolnosti ovog slučaja. Rekao je tek kako nema veze s nikakvom aferom te da čak nema telefonski broj od svog brata.

Ministra Marića su već prije prozivali zbog kadroviranja u Podravci.

Bio na Zavodu za zapošljavanje

Inače, iako je njegov brat izjavio kako je Svetimir Marić već 35 godina u sustavu Hrvatskih Željeznica, Nova TV javlja kako je prije ove funkcije, Svetimir Marić, do svibnja prošle godine, bio direktor u tvrtki Tersus eko koja se kao i ova u kojoj je sad član uprave, bavila uslugama čišćenja.

Nakon dva neuspjela pokušaja prodaje i privatizacije, tražio je od Skupštine da ga razriješi dužnosti.

Nova TV neslužbeno doznaje da je Svetimir Marić, do ovog imenovanja, bio u evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Pročitajte više