Nova braniteljica fatalne ujne dobila novu optužnicu: Doris Košta krivotvorila i utajila 6.500 eura?

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu podiglo je još jedan optužni akt protiv splitske odvjetnice Doris Košte, koja od prošlog tjedna brani fatalnu ujnu Slađu.

Protiv Košte je lani podnijeta optužnica zbog utaje poreza od 310 tisuća kuna na haške honorare iz 2004. i 2005. godine, a sada je najnoviji optužni prijedlog tereti za još jednu utaju i krivotvorenje isprave.

Zadržala 6.500 eura?

Koštu terete da je u veljači 2008. kao punomoćnica danas pokojne Splićanke primila 10 tisuća eura. Novac je trebala predati potencijalnom kupcu njezinog stana na ime povrata kapare. Kupcu je na njegovo inzistiranje u kolovozu 2009. godine vratila 3.500 eura, dok je 6.500 eura zadržala za sebe, navodi se u optužnom prijedlogu.

U nakani da neistinito prikaže da je pokojnica vratila 10 tisuća eura, Košta je, tvrdi Državno odvjetništvo, napisala je potvrdu odgovarajućeg sadržaja opskrbivši je potpisom i imenom svoje opunomoćenice.

Odvjetnica u šoku zbog još jedne optužnice

Odvjetnica Košta šokirala se jutros kada je čula da su je opet tužili. Nije nam željela komentirati ovaj slučaj. Tek nas je ispravila kako nije istina da se ona ponudila Slađani Novoselnik, već je upravo suprotno, fatalna ujna tražila, i to više puta, da je zastupa Doris Košta. 

Pročitajte više