Nova istraga u splitskom škveru: Kooperantima nepotrebno isplatili 54 milijuna kuna!

NOVA istraga u Brodosplitu. Sudac istrage Slavko Lozina donio je rješenje o proširenju istrage nad bivšim direktorom škvera Domagojem Klarićem. Zajedno sa pomoćnikom direktora za proizvodnju Matkom Balićem osumnjičen je za štetu veću od 54 milijuna kuna!

Nepotrebno isplaćeno kooperantima, tj. Skladgradnji

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu u zahtjevu za proširenjem istrage navodi da je riječ o iznosu koji je nepotrebno isplaćen kooperantima, među njima i Skladgradnji Slavena Žužula, koji je već  osumnjičen u istrazi koja se povela prije dvije godine, upravo zbog izvlačenja novca iz splitskog škvera. 

Premda se u istražnom zahtjevu navode kooperanti u množini, jedino se Skladgradnja spominje imenom.

Plaćali iznad tržišnih cijena, bitno nepovoljnije za škver?

Klarić i Balić sumnjiče se da su od konca 2006. do listopada 2008. godine počinili zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju. U nakani da Skladgradnji pribave protupravnu imovinsku korist u velikom iznosu kroz poslove antikorozivne zaštite na novogradnjama 445 - 461, svjesno su sačinjavali i potpisivali ugovore za poslove antikorozivne zaštite s kooperantima, među kojima je najveća bila Skladgradnja, navodi se u istražnom zahtjevu. 

Poslovi su se sklapali po cijenama iznad tržišnih, koje su, inače, prelazile proračun splitskog škvera predviđen za tu namjenu. Neosnovano su se isplaćivali bonusi, odobravala plaćanja izvršenih usluga po sistemu koji je bitno nepovoljniji za Brodosplit od onog koji ugovoren te vršila isplata neosnovano prikazanih većih površina...

Pročitajte više