Nova tužba protiv Billa Cosbyja, bivši model tvrdi da ju je drogirao i silovao

Foto: EPA

SLAVNI američki komičar Bill Cosby suočava se s novom tužbom, ovoga puta bivše Playboyeve zečice Victorije Valentino, piše CNN. Valentino (80) tvrdi da ju je Cosby drogirao i silovao 1969. godine. Bivša manekenka je ranije govorila o svojim optužbama protiv komičara te se čak pojavila na njegovoj presudi prije dvije godine.

Tužba je podnesena jučer na Višem sudu u Los Angelesu. Uslijedila je nakon što je kalifornijski Zakon o seksualnom zlostavljanju i prikrivanju odgovornosti stupio na snagu početkom ove godine. Zakon privremeno proširuje rok zastare za odrasle osobe koje su preživjele seksualni napad.

Cosby je prije pet godina osuđen za drogiranje i zlostavljanje žene

Podsjetimo, 85-godišnji Cosby bio je prva slavna osoba osuđena u eri #MeToo, društvenom pokretu i kampanji podizanja svijesti protiv seksualnog zlostavljanja. Prije pet godina proglašen je krivim za drogiranje i zlostavljanje Andree Constand, zaposlenice sveučilišta u Templeu.

Osuđen je na kaznu od tri do deset godina zatvora. Presudu je, međutim, 2021. poništio Vrhovni sud Pennsylvanije. Cosby je pušten iz zatvora nakon što je odslužio skoro tri godine. Planirao se vratiti stand-up komediji, no onda je otkazao pokušaj turneje zbog pravnih problema.

Pročitajte više