Nova TV zgrozila gledatelje pitanjem o umjetnoj oplodnji

Screenshot: Twitter

NAKON priloga na DNEVNIKU Nove TV sinoć gledatelji su ostali zgroženi. Naime, Dnevnik je radio prilog o medicinski potpomognutoj oplodnji. U prilogu su razgovarali s jednom majkom koja je začela bebu potpomognutom oplodnjom i trebala je opisati svoje iskustvo.

Razgovarala je s novinarkom Barbarom Goljom dok je držala bebu u naručju, a novinarkino pitanje ostavilo je brojne gledatelje bez teksta.

Pitala majku čeka li da vidi hoće li ovo dijete biti normalno

Gospođa je potvrdila kako je imala problema sa začepljenim jajovodima, a novinarka ju je tada upitala znači li to da će morati na isti postupak ako želi još jedno dijete.

Cijeli tijek razgovora išao je ovako:

Novinarka: Imali ste problema sa začepljenim jajovodima.

Majka: Tako je, da.

Novinarka: Želite li drugo dijete, morat ćete ići na isti postupak?

Majka: Isti postupak da, ponovno. I sad čekamo malo, barem jedno dvije godine, pa ćemo onda.

Novinarka: Da poraste?

Majka: Da.

Novinarka: Da vidite hoće li ovo biti normalno?

Majka: Ona je sasvim normalna, nema što.

Na ekranu stajao tekst: Dijete je normalno

No kao da cijeli ovaj razgovor nije dovoljan, za vrijeme njega je na ekranu bio ispisan tekst "Dijete je normalno" koji pokazuje da se ne radi samo o gafu novinarke koja je postavila pitanje je li dijete normalno, nego i o gafu redakcije koja je stavila ovakav podnaslov.

Prilog završava riječima novinarke kako nije normalno da nam trebaju djeca, a da potpomognutom oplodnjom dobivamo dvostruko manje nego što bismo mogli.

Očekivano, cijeli ovaj prilog bio je neugodan za brojne gledatelje, a reakcije su se ubrzo proširile društvenim mrežama.

Kako je sve zapravo zvučalo, pogledajte u videu razgovora, a cijelu emisiju možete pogledati na ovom linku:

Pročitajte više