Nove fotografije: Oliver Knezović ipak je ubio navijača Vedrana Puljića?

U SLUČAJU ubojstva navijača Vedrana Puljića Dnevni list je objavio fotografije na kojima se  vidi bjegunac Oliver Knezović s pištoljem u ruci okrenutim prema navijačima Sarajeva, među kojima je i ubijeni Vedran Puljić.

Na fotografijama se vidi kako Knezović drži uperen pištolj prema navijačima, ali opet na tim se fotografijama ne može vidjeti trenutak kada i puca. Prema dostupnim fotografijama Dnevni list je napravio rekonstrukciju događaja. Prema njihovom tijeku događaja prvo se veća skupina navijača Sarajeva, među kojima je i Vedran Puljić, kreće ulicom pored stadiona NK Široki Brijeg i sudjeluje u neredu protiv policije i građana Širokog Brijega.

Na jednoj fotografiji jasno se vidi trenutak kada Knezović drži uperen pištolj prema skupini navijača u kojoj je i Vedran. Na drugoj fotografiji je zabilježen trenutak kada Vedran više nije na nogama, a Oliver Knezović se povlači ulicom opet s pištoljem, ali ovaj put u spuštenoj ruci uz tijelo. Na sljedećoj je fotografiji zabilježen trenutak kada navijači Sarajeva shvaćaju da je Vedran na zemlji u lokvi krvi te se okreću prema skupini građana Širokog Brijega u kojoj je i Knezović i napadaju ih letvama i kamenjem. Tada se opet ističe Oliver Knezović s pištoljem u ruci ponovno uperenim prema navijačima Sarajeva, a potom se povlači cestom unatrag.

Nakon trenutka kada navijači Sarajeva sa zemlje dižu Vedrana Puljića i smještaju u kombi vozilo bijele boje, na fotografiji je vidljivo da Oliver Knezović prilazi jednom policajcu na ulici i predaje mu pištolj.

Tijekom istrage policija je privela Knezovića koji je na kriminalističkoj obradi priznao da je oteo pištolj jednom policajcu (ispostavilo se da je to policajac Vujević) i da je pucao, ali i da to nije učinio sam. Knezoviću je nakon saslušanja u policiji i kod tužiteljice Vesne Ćavar određeno 24-satno zadržavanje u pritvorskoj jedinici Županijskog suda u Širokom Brijegu, ali je on uspio pobjeći.

Policajac Vujević je potvrdio da mu je pištolj otet, ali je i njemu pronađeno barutnih čestica na rukama. On je to objasnio time što je bio u doticaju s upaljenim bakljama. Ipak, stručnjaci tvrde da je nemoguće imati toliko baruta na rukama od baklje. I Vujeviću je, nakon saslušanja određen jednomjesečni pritvor.

Pročitajte više