Novi detalji: Afganistanci na granici s Hrvatskom imali oružje i streljivo

Foto: Pixsell/Ivica Galovic

Granični policajci i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uz granicu te zemlje s Hrvatskom pronašli su dva kampa ilegalnih migranata koji su uz sebe imali oružje i streljivo, potvrđeno je danas u sjedištu SIPA-e u Istočnom Sarajevu.

Kako se navodi u priopćenju, pretraga terena na području Donjeg Svilaja u blizini Save, nedaleko od graničnog prijelaza s Hrvatskom, provedena je noćas.

Istražuje se zašto su imali oružje

"Policajci su zatekli veći broj osoba iz migrantske populacije u dva improvizirana kampa, u kojima su pronašli određenu količinu vatrenog oružja i streljiva", stoji u priopćenju.

Kako je naknadno objavio Dnevni Avaz, pozivajući se na preliminarne informacije, migranti kod kojih je nađeno oružje i streljivo dolaze s područja Afganistana. Avaz navodi da se utvrđuju okolnosti povezane s posjedovanjem oružja, kao i namjerama ove migrantske grupe.

"Tužiteljstvo BiH i partnerske institucije i agencije nastavljaju rad na ovom predmetu, a u interesu istrage u ovom trenutku ne možemo davati više informacija", poručili su iz Tužiteljstva BiH za Avaz.

BiH se suočava s povećanim priljevom migranata

Migranti su, kako se navodi, stavljeni pod nadzor, odnosno privedeni, a o svemu je informirano Tužiteljstvo BiH, koje će preuzeti istragu o ovom slučaju. SIPA također navodi da će policija nastaviti utvrđivati činjenice na terenu.

BiH je od početka godine suočena s povećanim priljevom ilegalnih migranata, a najveći broj put prema Hrvatskoj pokušava nastaviti preko Unsko-sanske županije, no dio njih to nastoji učiniti i preko rijeke Save.

Pročitajte više