Novi detalji: Baldwin je pucao iz pištolja iz kojeg su prije snimanja gađali limenke?

Foto: Instagram

IZVOR iz ekipe sa snimanja filma Rust, tijekom kojeg je glumac Alec Baldwin nenamjerno ustrijelio direktoricu fotografije Halynu Hutchins, otkrio je da se prije snimanja pucalo iz pištolja s pravim mecima.

Kako prenosi CNN, pucalo se i iz onog pištolja koji je kasnije predan Baldwinu. Ekipa je gađala prazne limenke piva, što u SAD-u popularno zovu "plinking".

Gađali limenke pravim mecima

Nove detalje s filmskog seta CNN-u je otkrila Sharon Waxman, osnivačica portala za vijesti iz showbizza The Wrap, pozivajući se na svoj pouzdani izvor sa seta.

Kazala je da ekipa na filmskim setovima često tako vježba pucanje, koristeći prave metke. Njezin portal doznao je da su to radili i na dan kad je Hutchins upucana u prsa, a ranjen redatelj Joel Souza.

CNN se ogradio od navoda tog portala jer ih nije mogao potvrditi, a producenti filma Rust ponovili su ono što su već rekli - da je sigurnost glumaca i ekipe iza kamera prioritet. Istaknuli su da surađuju s policijom te da ne znaju za prigovore o sigurnosti oružja i rekvizita na setu te da će istražiti kakve su im procedure o sigurnosti, dok je snimanje filma prekinuto.

Američki mediji su nakon tragedije izvještavali da se nekoliko dana prije više puta slučajno ispaljivalo iz pištolja, ali da nitko nije bio ozlijeđen te da je nejasno jesu li u pištoljima bili pravi meci. 

Navodno je više članova ekipe napustilo set zbog brige o vlastitoj sigurnosti.

Redatelj: Čuo sam zvuk poput fijuka biča i jaki bum

Souza je otkrio da je Baldwin vježbao potezanje oružja te da je uperio pištolj u kameru kada je ispalio hitac koji je usmrtio direktoricu fotografije na snimanju, a Souzu ranio. Dodao je da je čuo zvuk poput "fijuka biča" i jaki "bum" dok je stajao iza ustrijeljene Hutchins, stoji u izvješću preliminarne istrage.

U istom dokumentu piše da je Hutchins pogođena u prsa i nekoliko sati kasnije proglašena je mrtvom. Kamerman Reid Russell izjavio je da taj incident nije snimljen jer se ekipa tek pripremala za snimanje. 

Kad su ga pitali kako je Baldwin koristio oružje, Russell je kazao da je glumac bio vrlo pažljiv i to potkrijepio izjavom da je tražio da dijete koje je glumilo u filmu ne bude kraj njega u trenu kada bude pucao.

Na Hallsa se već žalili da ne brine o sigurnosti na filmskom setu

Pomoćnik redatelja Dave Halls izjavio je da je oružje bilo "hladno", tj. da u njemu nije bilo pravog streljiva. Souza je istaknuo da "nije siguran" da je oružje prošlo još jednu provjeru sigurnosti nakon stanke za ručak.

Glavni električar na setu Serge Svetnoj u nedjelju je na Facebooku napisao da su za smrt Hutchins krivi "nemar i neprofesionalnost". 

Drugi član ekipe, koji je s Hallsom radio na drugom filmu, rekao je u nedjelju da se 2019. već žalio da Halls nedovoljno brine o sigurnosti na filmskim setovima.
 

 

Pročitajte više