NOVI DETALJI Bivši policajac djevojku je upucao u srce - ostavila ga je, ali on joj nije dao mira

Foto: Facebook, Index

SINOĆ oko 20:25 sati u Gradišćanskoj ulici u Zagrebu pronađena je mrtva žena. Ubijena je vatrenim oružjem. Nešto kasnije, oko 20:40 sati, u Ulici baruna Filipovića pronađen je mrtav muškarac, također ubijen vatrenim oružjem.

>> Bivši policajac sinoć je u Zagrebu ubio fitness trenericu Anu Kurtanjek

Kako se doznaje dan nakon ubojstva, bivši policajac upucao je svoju djevojku, a onda presudio sebi. Doznajemo kako je ubijena 29-godišnja Ana Kurtanjek, bivša reprezentativka u sinkroniziranom plivanju i fitness trenerica. Radila je u fitness centru Play u Gradišćanskoj ulici, istoj onoj u kojoj je pronađeno njeno tijelo. Njezin ubojica je Dubravko Sikermeštar, 36-godišnji bivši policajac trešnjevačke VII. policijske postaje.

Kako se doznaje, Dubravko i Ana bili su prethodno u vezi. Kobne noći Ana se vraćala s treninga u fitness klubu Play, gdje je bila trenerica. Na putu do automobila presreo ju je Dubravko i četiri puta upucao u predjelu prsa i srca. Ubio ju je pištoljem koji je ilegalno posjedovao.









Sikermeštar je potom otišao tristotinjak metara dalje i upucao se u glavu. Policija je na mjesto događaja stigla brzo, ali ipak prekasno da spasi Anu.

Prema tvrdnjama njezinih poznanika, veza s policajcem bila je kratka. Kažu da je djevojka brzo shvatila da Sikermeštar ima problema s temperamentom te prekinula s njim. On joj, navodno, nije dao mira te ju je pratio i često joj se javljao.

Sikermeštar je ostao bez posla u policiji zbog optužbi da je odavao informacije iz policijskih istraga. U lipnju je na zagrebačkom Županijskom sudu pravomoćno osuđen na godinu dana zatvora zbog trgovanja utjecajem, primanja mita i zloporabe položaja. Kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro.


 


Pročitajte više