Novi detalji brutalnog napada na šibenskog vatrogasca koji je radio svoj posao

Ilustracija: Pixsell/Hrvoje Jelavić

DOBAR dio hrvatske javnosti ostao je šokiran viješću da je šibenski vatrogasac brutalno pretučen dok je radio svoj posao.

Podsjetimo, za vrijeme održavanja festivala HyperBeats Music dva muškarca su divljački prebila 36-godišnjeg vatrogasca, pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Šibenik, koji je na festivalu radio svoj posao, odnosno pružao protupožarno osiguranje.

Da priča bude još strašnija, napad se dogodio u trenucima kad je vatrogasac pratio jednu djevojku, koja ga je zatražila pomoć, u smjeru policijske ophodnje. Naime, djevojka se požalila vatrogascu da je maltretiraju neki muškarci, dodavši kako joj je ukradena torbica.

Zadobio je teške ozljede lica

Vatrogasac joj je tada ponudio pomoć i krenuo hodati s njom u smjeru policijske ophodnje. U tom trenutku na njega su nasrnula dva muškarca i brutalno ga pretukla rukama i nogama. Udarali su ga rukama i nogama po glavi i tijelu.

O kakvom se napadu radilo, možda najbolje govore teške ozljede koje je zadobio vatrogasac: slomljen mu je lijevi donji kut vilice, ima višestruke prijelome nosne kosti, rezno-gnječnu ranu ispod desnog oka i istu takvu ranu gornje usne.

Napadači ostaju u istražnom zatvoru mjesec dana

Policija je vrlo brzo privela mladiće (20, 22) koji se sumnjiče za napad i podnijela kaznenu prijavu, a sudac istrage je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela prihvatio prijedlog općinskog državnog odvjetništva, te će napadači na vatrogasca (najmanje) sljedećih mjesec dana provesti u istražnom zatvoru.

Napad na vatrogasca koji je radio svoj posao danas su oštro osudile Hrvatska vatrogasna zajednica i Javna vatrogasna postrojba Šibenik.

Pročitajte više