Novi detalji: Izazvao nesreću kod Gvozda i poginuo, dječak se bori za život

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

U PROMETNOJ nesreći koja se oko 12.25 sati dogodila na državnoj cesti D6 u mjestu Crevarska Strana, na području općine Gvozd, poginuo je muškarac (44), a dva su dječaka ozlijeđena.

Prešao u suprotnu traku i udario u drugi auto

Sisačka je policija izvijestila da je nesreću izazvao 44-godišnjak koji je upravljao automobilom karlovačkih registracija. Vozač je zbog neprilagođene brzine i stanja kolnika izgubio nadzor nad vozilom. Došlo je do zanošenja i automobil je prešao na suprotnu kolničku traku.

Tada je prednjim dijelom udario u automobil požeških registracija kojim je iz suprotnog smjera upravljao 60-godišnjak, a vozio je i dvojicu maloljetnika u dobi od 9 i 11 godina.

Na mjestu događaja smrtno je stradao 44-godišnji vozač, a za vozača vozila požeških registracija alkotestiranjem je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola.

Jedan dječak se bori za život

Ozlijeđeni 9-godišnjak i 11-godišnjak su zbog zadobivenih ozljeda prevezeni u karlovačku bolnicu, gdje su 9-godišnjaku konstatirane lake tjelesne ozljede, a 11-godišnjaku teške ozljede opasne po život.

Očevid na mjestu događaja uz policijske službenike vodila je zamjenica općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku. Od 13.05 do 17.10 sati državna cesta D6 bila je zatvorena za sav promet, a promet se odvijao obilaznim pravcima sve do 17.55 sati kada je normaliziran.

Tijelo poginulog 44-godišnjaka radi obdukcije je prevezeno u sisačku Opću bolnicu, a policija će nadležnom državnom odvjetništvu proslijediti izvješće o događaju. 

Pročitajte više