Novi detalji nesreće u Sarajevu: Poznavao doktoricu koju je pijan i bez vozačke ubio

JUČER se navršilo sedam dana od stravične nesreće na Marindvoru u Sarajevu u kojoj je Armin Berberović (26) Mercedesom usmrtio mladu doktoricu Azru Spahić te ozlijedio njenu kolegicu.

Berberoviću je određen jednomjesečni pritvor. Utvrđeno je da je bio pod utjecajem alkohola te da je upravljao Mercedesom pod mjerom zabrane jer mu je oduzeta vozačka dozvola.

Poznavali su se

Avaz otkriva detalje koji su prethodili kobnom danu.

Kako doznaju, ubijena doktorica Spahić liječila je majku Armina Berberovića u Domu zdravlja u Starom Gradu i cijela obitelj ju je osobno poznavala. Čak je liječila i njegovog brata Mevludina.

Prema saznanjima Avaza, nekoliko dana prije kobne nesreće Berberovićevoj djevojci je preminuo otac, tog dana je obavljena dženaza, a on je pio pivo.

Oko 23 sata požurio je na posao jer je bio zaposlen kao dispečer u jednoj taksi tvrtki, a po dolasku na Marindvor doživio je nesreću i ubio liječnicu koju je poznavao.

Donio joj je čokoladu

Kako doznaju, tog jutra je bio kod Azre Spahić jer je došao po doznake oca svoje djevojke.

Donio joj je čokoladu, a ona ga je potapšala po ramenu i rekla: "Vidimo se, Deb (Berberovićev nadimak)." Te večeri Berberović ju je ubio.

Pročitajte više