NOVI DETALJI Policijski šef iz Požege prokockao sav novac u jednom kasinu pa divljao u drugom

Foto: Pixsell/Ivica Galovic/PU požeško-slavonska

VODITELJ požeškog Odsjeka za obradu kriminaliteta Željko Pavić glavni je akter preksinoćnjeg incidenta u kasinu u Požegi..

>> Policijski šef iz Požege razbijao po kasinu, plašio djelatnice i tukao nogom policajca

Kako doznajemo, Pavić je prije divljanja u požeškoj kockarnici Multi-Star ostavio sav novac u drugom kasinu. Uz to, neposredno nakon Pavićeva privođenja, voditeljica Službe krim policije osobno je došla u policijsku postaju.

Radnice se zaključale u sef


Index je prvi objavio kako je Pavić preksinoć, oko 00:45, u kasinu izvadio službenu značku i njome lupao po stolu. Bio je agresivan, vikao je, galamio i vrijeđao zaposlenice. To nam je, nakon dugotrajnog inzistiranja, na kraju potvrdila glasnogovornica policije.

Djelatnice su se toliko preplašile Pavića da su se zaključale u sef.

Udarao policajca


Kako doznajemo od Sindikata policijskih službenika, Pavić im je zatim nastavio prijetiti pa su one pritisnule alarm i pozvale pomoć. Kad su na oglašeni alarm stigli policajci, Pavić je počeo i njih vrijeđati, a u jednom trenutku udario je jednog policajaca dvaput nogom u cjevanicu, govore u Sindikatu.

Priveden je u policijsku postaju i tamo je odbio alkotest, kažu u Sindikatu.

Glasnogovornica policije potvrdila nam je da protiv Pavića slijedi optužni prijedlog vezano za čl. 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Napad na službenu osobu

Podsjetimo, iz Sindikata tvrde da je udarao policajca. Članak 315. Kaznenog zakona kaže kako će se onaj "tko silom ili prijetnjom uporabe sile napadne vojnu osobu, policijskog službenika, ovlaštenu službenu osobu Vojne policije, službenu osobu kojoj je povjereno čuvanje osoba kojima je na temelju zakona oduzeta sloboda, kad obavljaju službenu dužnost, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Članak 1. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira nalaže kaznu od 50 do 200 DEM. Prevedeno na jezik 21. stoljeća, Pavić će za nered koji je izazvao, u najgorem slučaju, morati platiti između 200 i 800 kuna.

Voditeljica krim policije stiže u kasnim satima s bolovanja

Od Sindikata policijskih službenika doznajemo kako su djelatnice policijske postaje nagovorene da ne stavljaju prijedlog za kazneni progon, pa mu je samo napisana prijava za narušavanje javnog reda i mira, po članku 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Index doznaje kako je u ranim jutarnjim satima, nakon privođenja Pavića, u prostorije požeške policijske postaje stigla Biljana Vuković, voditeljica Službe krim policije. Biljana Vuković je trenutno na bolovanju. Zanimalo nas je zbog čega bi voditeljica krim policije dolazila s bolovanja u policijsku postaju, i to nakon 1 ujutro.

"Prva psihološka pomoć"


"Voditeljica Vuković je pristupila u policijsku postaju pružiti prvu psihološku pomoć svom djelatniku", glasi odgovor od policije.

Iz policije dalje javljaju kako Biljana Vuković "nije sudjelovala u provođenju kriminalističkog istraživanja niti je davala bilo kakve upute o postupanju policijskim službenicima".  

Sve prokockao u drugom kasinu


Uz to, Pavić uopće nije kockao u Multi-Staru. Index od izvora u Požegi doznaje kako je požeški policijski šef upao unutra i počeo razbijati. Prijetio je da će sve poubijati. Naime, bio je ljut jer je prije toga potrošio sav novac u drugom požeškom kasinu - Admiralu.

 

Pročitajte više