Novi detalji pucnjave u Dubravi: Ošamario ženu, sina napao nožem pa ga upucao

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Zagrebu provodi istragu protiv 55-godišnjaka koji je u subotu ranio sina u zagrebačkoj Dubravi.

Istražuju ga zbog kaznenih djela pokušaja ubojstva i prijetnje.

Napao i ošamario suprugu

Tužitelji sumnjaju da je u subotu oko 19:40 sati došao u jedan kafić u Dubečkoj ulici u Zagrebu, u kojem je bila njegova izvanbračna supruga i kći. Suprugu je pitao zašto mu se ne javlja i istovremeno je ošamario. Njegova kći je ustala uz povike i počela ga odgurivati iz kafića.

Kad ga je kći uspjela izgurati, nasilnom 55-godišnjaku je prišao i konobar. Upozorio ga je da ne udara žene i rekao mu da ode. 55-godišnjak je prije odlaska izvanbračnoj supruzi počeo prijetiti, zbog čega je ona osjetila da je ugrožen život nje i djece, a potom je otišao.

Kod kuće napao sinove, jednog prvo napao nožem pa ga onda upucao

Stigao je kući gdje je zatekao dvojicu sinova i snahu. Jednog od sinova napao je prvo verbalno, a onda je i nasrnuo na njega. Izvadio je preklopni nož i krenuo prema njemu, a sina je od uboda nožem spasila stolica koju je podigao ispred sebe i tako uspio odgurati oca.

Nakon što je i drugi sin pokušao spriječiti napad oca te su svi zajedno izišli u dvorište, 55-godišnjak je nastavio nasrtati nožem na prvog sina koji ga je odgurnuo nogom. Nasilnik je pao na tlo. Ispod majice je izvadio skriveni pištolj koji je imao za pojasom nakon čega su se svi razbježali. 55-godišnjak je izašao iz dvorišta na ulicu i uperio pištolj u smjeru prvog sina koji je bježao niz ulicu i ispalio dva hica u njega. Pogodio ga je u bedrenu kost i nanio mu tešku tjelesnu ozljedu.

Pištoljem prijetio i snahi

Nakon toga se okrenuo prema dvorištu svoje obiteljske kuće gdje je na stepeništu stajala njegova snaha, uperio je u nju pištolj i počeo joj prijetiti. Ona je u strahu otrčala u kuću, zaključala se i nazvala policiju. Policajci su 55-godišnjaka spriječili u daljnjim pokušajima da ubije sina.

"Sudac istrage je na prijedlog zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva odredio okrivljeniku jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela", priopćeno je iz Državnog odvjetništva.

Upucani sin je Komšićev prijatelj koji se ispred suda tukao sa stricem ubijene Kristine

Neslužbeno se doznaje kako je propucan 25-godišnji Vice Palić, prijatelj Davida Komšića, osuđenog za brutalno ubojstvo Kristine Krupljan.

Palić je u središte pažnje javnosti dospio kada se zbog Komšića, prije nešto više od godine dana, ispred zgrade Županijskog suda u Zagrebu potukao sa stricem ubijene Kristine nakon što je s još jednim mladićem dobacivao Kristininoj obitelji.

Nekoliko mjeseci kasnije uhićen je u dilanju u blizini dviju škola u Zagrebu. Sumnjičilo ga se da je u zagrebačkoj Dubravi maloljetniku prodao manju količinu marihuane zbog čega je završio u pritvoru.

Pročitajte više