Novi detalji pucnjave u SAD-u: Napadač bio tinejdžer, pucao na prolaznike iz 3 oružja

Screenshot: Twitter

NAORUŽANI tinejdžer (18) u gradu Farmingtonu u Novom Meksiku nasumično je pucao na prolaznike i ubio troje ljudi prije nego što ga je policija ubila ispred crkve, potvrdile su vlasti. U incidentu je ranjeno i šest osoba, među kojima i dva policajca. 

Glasnogovornica policije Farmingtona Shanice Gonzales rekla je za Reuters da je 18-godišnjak nasumice pucao na prolaznike i da za sada nije poznat motiv napada. Policija dodaje kako je otvorio vatru iz najmanje tri oružja, s time da je jedno od njih bila puška AR-15. 

"Osumnjičenik je ubijen na licu mjesta" 

Na društvenim mrežama se pojavila snimka napada na kojoj se vidi kako čovjek odjeven u crno prolazi ispred crkve First Church of Christ Scientist i nosi predmet koji nalikuje na pištolj, nakon čega ga ubija policija. Policija je potvrdila autentičnost snimke. Za sada nisu objavljeni detalji o žrtvama. 

"Osumnjičenik je ubijen na licu mjesta. Ustrijeljena su dva policajca, jedan iz policije Farmingtona i jedan iz državne policije Novog Meksika, a obojica su trenutačno u Regionalnom medicinskom centru San Juan na liječenju zbog ozljeda i u stabilnom su stanju", navela je policijska uprava Farmingtona u izjavi. 

Pročitajte više