NOVI DETALJI Tony Cetinski nije bio pijan za vrijeme nesreće

Foto: Duško Marušić/ Pixsell, Facebook

JUČER oko 14 sati rovinjskoj je policiji javljeno da je u Pustoj ulici automobil marke Mercedes, kojim je upravljao Tony Cetinski, udario u tijelo muškarca. Policija je na mjestu događaja obavila očevid, a tijelo 62-godišnjaka prevezeno je na obdukciju u pulsku Opću bolnicu.

"Tijelo preminulog prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice Pula gdje će po nalogu državnog odvjetnika biti obavljena obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti", izvijestila je glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović. Dodala je kako će upravo obdukcija utvrditi je li poginuli muškarac preminuo od posljedica prometne nesreće ili je od ranije ležao na kolniku.

Intervenirali i vatrogasci

Inače, na mjestu nesreće morali su intervenirati i vatrogasci koji su podignuli Mercedes jer se tijelo smrtno stradalog muškarca nalazilo ispod automobila.

>> VIDEO Pogledajte kako je Tony Cetinski prije pola godine jurio ulicom u kojoj je jučer zgazio čovjeka

>> Policija objavila detalje nesreće u kojoj je sudjelovao Tony Cetinski, a poginuo muškarac

>> Tony Cetinski autom udario muškarca koji je već ležao na cesti

Policija je tijekom jučerašnjeg poslijepodneva objavila kako je do nesreće došlo "kada je 48-godišnjak upravljao osobnim automobilom Mercedes pulske registarske oznake kolnikom Puste ulice te dolaskom u oštar nepregledan zavoj automobilom pregazio 62-godišnjeg muškarca".


Ulica jednosmjerna i vrlo uska


Neki mediji prenijeli su kako je rovinjska Pusta ulica "jednosmjerna i vrlo uska tako da je njome gotovo nemoguća brza vožnja". Na ovoj snimci emisije Star in the car, nažalost,  vidljivo je da je moguće.

Snimku vožnje kroz Pustu ulicu možete pogledati od 10. minute i 30. sekunde:



Naravno, ova snimka, objavljena 16. ožujka ove godine, ne znači da je Cetinski i ovaj put vozio brzo. Snimka je napravljena za potrebe zabavne emisije i nije namjera implicirati da je jučerašnja nesreća povezana s njom.

Alkotest je bio negativan

Razgovarali smo sa šefom smjene policijske postaje u Rovinju. Nije nam znao reći koliko je ograničenje brzine u toj ulici. Rekao nam je da se obratimo policijskoj upravi.

"Stvarno ne znam. Tamo ima znak. To je uska ulica jako i tu je ograničenje malo", rekao je. Rekao nam je da nema podatke o broju nesreća u toj ulici, ali da se ne sjeća kad je zadnji put tu bila nesreća.

Za Index je iz PU istarske potvrđeno kako je alkotest vozača Mercedesa bio negativan. Naime, neposredno nakon nesreće Tony Cetinski odvezen je na vađenje krvi i urina kako bi se utvrdilo je li bio pod utjecajem alkohola ili opijata, što je redovna procedura u takvim slučajevima. Policija je potvrdila kako je utvrđeno da on nije bio pod utjecajem alkohola.

Mnogo pitanja ostalo je bez odgovora

Za sada nema konkretnog odgovora o tome što se zapravo dogodilo jučer u 14 sati u Pustoj ulici u Rovinju. Koji je točan uzrok smrti 62-godišnjaka kojega je pregazio Mercedes bit će poznato u ponedjeljak, nakon obdukcije.

Ostaje pitanje i je li istarska policija reagirala na vidno prebrzu vožnju Cetinskog u istoj toj ulici, zabilježenu na video snimci i objavljenu 16. ožujka ove godine.

Index je i o tome poslao upit istarskoj policiji, a odgovore ćemo objaviti čim ih dobijemo.

Pročitajte više