Novi detalji: U eksploziji u Varaždinu opečen i učenik (15), bio je na praksi

Foto: Pixsell/Vjeran Zganec Rogulja

Danas je u autoservisu u Varaždinu došlo do eksplozije. Dva muškarca su završila u bolnici, a jedan od njih je 15-godišnji učenik koji je u servisu bio na praksi. 

 

Kako je došlo do eksplozije?

Kako je utvrđeno očevidom koji su proveli policijski službenici u suradnji s inspektorima zaštite od požara, eksplozija i oružja Područnog ureda civilne zaštite Varaždin te inspektorom zaštite na radu, do nesreće je došlo kad je na vozilu koje se nalazilo na dizalici unutar radionice, prilikom skidanja multiventila spremnika LPG plina, na neutvrđeni način došlo do propuštanja i istjecanja plina iz spremnika

Uslijed navedenog došlo je do stvaranja zapaljive smjese plina i zraka te njene aktivacije radom peći na lož ulje, koja se nalazila u blizini. Prilikom zapaljenja smjese došlo je do nagorijevanja plastike kod stražnjeg lijevog pneumatika vozila, što je 50-godišnji vlasnik ugasio vatrogasnim aparatom, objavila je policija.

Opečeni radnik i 15-godišnji učenik

Kod zapaljenja smjese, ozljede u vidu opeklina zadobio je 46-godišnji djelatnik i 15-godišnji učenik na praksi, koji su se u tom trenutku nalazili u radionici. Obojici je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno, stoji u policijskom priopćenju.

Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja, zaključuje policija.

Pročitajte više