Novi detalji: Ubojica iz Ploča bio u svađi s bratom zbog obiteljskog nasljedstva?

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U PLOČAMA se jučer dogodilo dvostruko ubojstvo, a policija je u Opuzenu ubrzo uhitila muškarca kojeg se sumnjiči da je ubio vlastitog brata i 16-godišnjaka. Ubojstvima su prethodili trajno poremećeni odnosi u obitelji, piše Dubrovački. Ubojica je automatskom puškom ubio vlastitog brata i susjedova sina tinejdžera kojeg je dočekao na putu do škole. 

Ubojica će danas biti izveden pred istražnog suca u Dubrovniku koji će mu vjerojatno odrediti jednomjesečni istražni pritvor, dodaje Dubrovački.

Susjedi su čuli četiri pucnja i vidjeli dječaka kako nepomično leži na travi u lokvi krvi. Pomahnitali ubojica zatim je sjeo u svoj automobil Yugo 45 odvezavši se na deponiju u predgrađu Ploča gdje je ubio vlastitog brata. Najprije mu je pucao u leđa da bi ga zatim dokrajčio iz neposredne blizine pucanjem u glavu, navodi Dubrovački.

 

Neriješeni imovinski odnosi oko stana i obiteljskog nasljeđa?

Isti portal piše da je ubojica s bratom imao neriješene imovinske odnose oko stana, obiteljskog nasljeđa nakon smrti majke, dok je s dječakovom obitelji također imao imovinske razmirice zbog baraka kod vatrogasaca u Primorskoj ulici gdje su do prošle godine živjeli. 

Spor među braćom nastao je nakon smrti majke, a sve je rezultiralo i višegodišnjim sudskim postupkom koji je okončan tako da se razvrgne suvlasnička zajednica u stanu u Pločama, piše Dubrovački.

Taj stan od 66 kvadrata u kojem je živio ubijeni, dok je ubojica živio u baraci kod vatrogasaca, sudskom odlukom trebalo je prodati i novac podijeliti među nasljednicima, bratom, ubojicom, trećim bratom i dvije sestre, jer se drugačije nisu mogli dogovoriti. No, do toga nije došlo jer je bilo nemoguće naći kupca koji bi se upustio u kupovinu takvog stana s problematičnim vlasnicima.

Ubijeni Mitar Radulović je bio manjinski vlasnik stana, jer je sestra svoj dio prepustila ubojici, ali je potraživao 37 tisuća kuna, koliko je bilo procijenjeno njegovo ulaganje u renoviranje stana. Mitar je živio sam u tom stanu godinama polažući pravo na njega, kažu, od 1992., dok su mu majka i brat, koji ga je ubio, živjeli u barakama.

Često je govorio da je njegovom zaslugom sačuvan stan u Domovinskom ratu jer je on bio branitelj te je jedva spriječio da u stan uđu treće osobe i zauzmu ga. Stoga je smatrao da mu pripada više negoli bratu, koji je imao nekretninu - baraku, piše Dubrovački.

Ubijeni brat postavio blindirana ulazna i balkonska vrata

Njihov otac je početkom 1992. godine otišao u Crnu Goru i nije se nikada vratio u Hrvatsku, majka je radila u Luci Ploče od koje je i dobila sporni stan. Do svoje smrti ga je obročno otplaćivala, što se može vidjeti u zemljišno knjižnoj dokumentaciji, navode. Nadalje, piše Dubrovački da je ubijeni Mitar navodno zamjerao što je njegov brat ubojica sa sestrom prodao vinograd u Staševici, a da on o tome nije znao niti je od prodaje dobio novac.

Stoga su se često svađali, a znala je intervenirati i policija. Susjedi su za Dubrovački ispričali da je u toj obitelji uvijek bio neki nered. Ubojica se doseljavao u stan pa bi po nekoliko dana tu bili neredi svađe i galame. Mitar je postavio i blindirana ulazna i balkonska vrata kako ovaj drugi ne bi mogao ući.

Dok im je majka bila živa, nekako su funkcionirali, ali kad je ona umrla, problemi su postali veći, posebno oni imovinske prirode, piše Dubrovački. Ubojica je polagao pravo na stan jer se brinuo o majci koja je bolovala od raka i s kojom je živio u barakama, tako je barem pričao po Pločama, a da mu brat Mitar nije dao blizu njega.

Susjedi kažu da je uvijek bio čudan na svoj način

Čak im je i otac nekoliko puta dolazio iz Crne Gore, ali kako mu nisu dali ući u stan, vrlo brzo se vraćao natrag, navode susjedi koji ne znaju je li živ. Susjedi su Dubrovačkom kazali da je ubojica uvijek bio čudan na svoj način, ali da se posljednjih godinu, dvije nije ponašao normalno. 

Imao je različitih faza od onih da nije izlazio iz kuće pa do besciljnog lunjanja po gradu. Pokazivao je i znakove hipohondrije, što je posebno došlo do izražaja u koroni. U trgovini su ga znali sretati s dvije maske i u duplim rukavicama te se panično odmicao od ljudi. Kažu da se dan prije ubojstva bijelim Yugom vozio po Pločama. 

Pročitajte više