Novi detalji: Žena koju je u SAD-u upucao policajac u rukama je imala pištolj

Facebook: Atatiana Jefferson

ŽENA koja se preselila u Fort Worth u Teksasu kako bi brinula za svoju majku držala je u rukama pištolj nedugo prije nego što ju je kroz prozor upucao i ubio policajac, stoji u nalogu za uhićenje bivšeg policijskog službenika Deana Aarona, a prenosi Reuters.

Prema spomenutom nalogu, Atatiana Jefferson (28) čula je zvukove izvan kuće u kojoj je tada boravila sa svojim nećakom i uzela pištolj kako bi se zaštitila. Zvukove su proizveli Dean Aaron i njegov partner kada su se šuljali oko kuće kako bi provjerili dojavu o mogućoj provali.

"Čula je zvukove koji su dolazili izvana i uzela je pištolj iz torbice", ispričao je policiji Atatianin nećak.

Optužen za ubojstvo

Dean Aaron jučer je dao ostavku, prije nego što je otpušten zbog kršenja niza policijskih procedura, i optužen je za ubojstvo.

Podsjetimo se, Aaron je u subotu oko 2 ujutro, zbog dojave o mogućoj provali, pucao kroz prozor spavaće sobe Atatiane Jefferson, ubivši je dok se nalazila pored svog 8-godišnjeg nećaka.

Jefferson se prije nekoliko mjeseci preselila u Fort Worth kako bi se brinula za svoju bolesnu majku. U noći ubojstva, igrala je videoigre sa svojim nećakom, dok je njena majka bila u bolnici.

Nije se predstavio kao policajac

Majka Atatiane Jefferson boravila je u bolnici kada je zabrinuti susjed primijetio da su vrata njene kuće otvorena usred noći. Nazvao je policiju koja je ubrzo došla na mjesto događaja.

Na snimci kamere koja se nalazi u sklopu policijske uniforme vidi se kako je policijski službenik pucao u Jefferson samo dvije sekunde nakon što ju je upozorio da će otvoriti vatru.

"Podigni ruke! Pokaži ruke!", čuje se kako viče policajac, koji se pritom nije identificirao kao službena osoba.

Imala diplomu iz biologije

Dvije sekunde nakon upozorenja, vidi se kako policijski službenik puca kroz prozor. Atatiana Jefferson proglašena je mrtvom nekoliko minuta kasnije.

Iz policijske postaje Fort Wortha priopćili su kako je službenik pucao iz pištolja nakon što je "uočio prijetnju".

"Ovo nema smisla", rekao je Atatianin otac Marquis Jefferson.

"Morali su razmišljati da se radi o nečijoj kćeri, da je netko voli. Sigurno je postojao bolji način. Nije moralo doći do ovoga", dodao je.

Jefferson je na Sveučilištu Xavier stekla diplomu iz biologije. Nakon završetka studija radila je za kompaniju koja se bavila prodajom medicinske opreme.

Pročitajte više