Novi granični incident: Na Plovaniji zadržan vozač slovenskog kamiona

SLOVENSKI mediji podigli su veliku prašinu zbog prijevoznika koji je danas na graničnom prijelazu Plovanija zadržan i kažnjen kaznom od sedam tisuća kuna, jer je radio bez dozvole.

Slovenski mediji tvrde kako to naša policija nije smjela napraviti jer međudržavni sporazum omogućuje takav prijelaz. Poslovno-poduzetnička komora Slovenije tvrdi kako je prijevoznik nakon što je prevezao robu iz Slovenije u Hrvatsku želio se s praznim kamionom vratiti u "deželu", a na tom putu ispriječio se prometni inspektor koji ga je "globio" sa sedam tisuća kuna.

Bilateralnim sporazumom određeno da vozač nije bio u prekršaju

Za Slovence je sporno i to što su vozaču oduzeti dokumenti pa se on, do plaćanja određene kazne, ne može vratiti u Sloveniju. U Komori tvrde kako vozač nije prekršio zakon, jer je bilateralnim sporazumom određeno da je dopušten prijevoz bez dozvole. Gospodarska komora Slovenije ne razumije niti ponašanje hrvatskih vlasti koje su vozača zadržale do plaćanja kazne.

Policijska uprava istarska još uvijek ne daje nikakve podatke o ovom, po slovenskim medijima, velikom incidentu na hrvatsko-slovenskoj granici.

I.Kri.
Foto: RTV Slovenija

Pročitajte više