Novi neredi u Ateni, teško ozlijeđen policajac. Policija uhitila mladića (18)

Ilustracija: EPA

Uhićen je 18-godišnji Grk jer je bacio zapaljivu napravu koja je teško ozlijedila policajca tijekom sukoba huligana na rubu odbojkaškog derbija Olympiakosa i Panathinaikosa u četvrtfinalu Kupa, objavila je danas grčka policija. Policajac star 31 godinu, pogođen je u bedro, odmah je hospitaliziran zbog krvarenja, a njegovo je zdravstveno stanje još uvijek "kritično". Nasilje se dogodilo ispred stadiona Melina Merkouri u Rentisu, predgrađu Atene.

"Huligani su izašli sa stadiona i prijeteći prema policijskim službenicima gađali ih predmetima, kamenjem i raketama, pri čemu je jedan policijski službenik teško ozlijeđen", priopćila je policija u petak. Suzavac koji je ispalila policija proširio se unutar sportske dvorane, prisilivši igrače da se vrate u svlačionicu. Trajno prekinut, susret dvaju velikih rivala odgođen je za kasniji datum.

Premijer: Nastavit ćemo se boriti protiv nasilja u sportu

Policija je nakon toga uhitila više od 400 osoba, od kojih je većina puštena u subotu. Premijer Kyriakos Mitsotakis izrazio je danas na svom Facebook računu "svoj bijes" zbog "zločinačkog napada" na policajca. Zajamčio je "nastavak borbe njegove vlade protiv nasilja u sportu" i "protiv svih onih koji ga potiču ili toleriraju".

U ponedjeljak će vlada objaviti nove mjere za suzbijanje ponavljajućeg nasilja u sportu u Grčkoj koje često uzrokuje žrtve. Vlada je prošle godine povećala maksimalnu zatvorsku kaznu sa šest mjeseci na pet godina za počinitelje nereda, ali nije uspjela smanjiti broj nasilja.

Pročitajte više