Novi otvoreni investicijski fond HPB Investa uskoro počinje s radom

OD PONEDJELJKA, 3. rujna, s radom započinje novi otvoreni investicijski fond HPB Investa, HPB World Absolute Value - DJE fond. Investicijski savjetnik HPB Investa pri upravljanju imovinom novog fonda bit će grupa Dr. Jens Ehrhardt, vodeće društvo za upravljanje imovinom fondova na njemačkom govornom području u Europi.

U skladu sa strategijom ulaganja, prikupljena sredstva novog fonda HPB Investa ulagat će se u dionice, obveznice, udjele i dionice investicijskih fondova, zatim u instrumente tržišta novca, vlasničke i dužničke vrijednosne papire, druge valute na deviznim tržištima te terminske i opcijske ugovore izdavatelja iz Hrvatske i inozemstva na domaćim i međunarodnim tržištima. Pri odabiru ulaganja slijedit će se tzv. "value" strategija koja je usmjerena na dionice koje su podcijenjene na temelju svojih fundamentalnih pokazatelja ali imaju značajan tržišni potencijal. Portfelj fonda će biti raspoređen na način da će se najmanje 60 posto imovine ulagati na dioničkom tržištu, 20 posto na obvezničkom tržištu, 10 posto na tržištu novca te 10 posto u investicijske fondove.

Fond je namijenjen fizičkim i pravnim osobama s dugoročnim ulagačkim horizontom, odnosno ulagačima koji svoja sredstva žele uložiti na rok duži od dvije godine. Minimalni ulog je kunska protuvrijednost 100,00 eura, a početna vrijednost jednog udjela iznosi 100,00 eura. Svi zainteresirani za kupnju udjela u novom fondu bit će oslobođeni plaćanja ulazne naknade do 30. rujna 2007. godine, bez obzira na iznos kupnje.

Suradnjom s jednim od vodećih njemačkih društava za upravljanje imovinom fondova, HPB Invest pokazuje da prati svjetske trendove u investicijskom poslovanju usklađujući ih s potrebama svojih klijenata. Ulagački savjeti nezavisnih i iskusnih stručnjaka omogućit će HPB Investu da ostvari glavne ciljeve ulaganja, a to su sigurnost i likvidnost sredstava, uz primjerenu profitabilnost uloženog kapitala.

Vanjski investicijski savjetnik HPB Investa, Dr. Jens Ehrhardt Group, vodeće je nezavisno društvo za upravljanje imovinom fondova na njemačkom govornom području u Europi, čija ukupna imovina pod upravljanjem iznosi 10 milijardi eura. DJE je prošle godine osvojio prestižnu nagradu vodećeg njemačkog financijskog časopisa "Euro", stekavši tako titulu "Fond managera 2006. godine" za Njemačku.

HPB-Invest, uz novoosnovani World Absolute Value - DJE fond, upravlja s još osam investicijskih fondova: Obvezničkim, Global, Dioničkim, Novčanim, Dynamic,  Alpha, ZM1 i HPB Titan fondom. Imovina pod upravljanjem HPB Investa krajem lipnja ove godine iznosi 1,1 milijardu kuna, što predstavlja porast od 144,2 posto u odnosu na početak godine. HPB Invest je dobitnik nagrade Zlatni udjel za najbolje društvo za upravljanje otvorenim investicijskim fondovima za 2006. godinu.

Pročitajte više