Novi požar u blizini zadarske Zračne luke u Zemuniku

TIJEKOM poslijepodneva u blizini zadarske Zračne luke u Zemuniku buknuo je veći požar, u kojemu gori nisko raslinje i trava, izvijestio je Državni vatrogasni operativni centar MUP-a.

Procjenjuje se da je zahvaćeno 35 hektara površine, a požar gase zadarski vatrogasci, interventna vatrogasna postrojba MUP-a i gasitelji HV-a.

Po podacima Centra za obavješćivanje, u 16,25 sati zatvorena je cesta Zemunik-Galovac-Sukošan, a u gašenje požara se uključio i kanader.

Požar na predjelu Dolac na Dinari u Šibensko-kninskoj županiji, koji je izbio na graničnom području prema Federaciji BiH, većim je dijelom ugašen. Opožareno je oko 50 hektara niskog raslinja i šume. Tijekom noći dežurat će skupina gasitelja iz Knina.

Požar koji se prije tri dana proširio iz Federacije BiH na područje Vrgorca u Splitsko-dalmatinskoj županiji i dalje je aktivan na zapadnoj fronti. S obje strane granice opožareno je ukupno oko 300 hektara, a na požarište su poslane dodatne snage gasitelja i zračni traktor.

Jutros lokalizirani požar kod mjesta Podgrađe u kanjonu Cetine oko podneva se ponovno aktivirao. Izgorjelo je oko osam hektara šume. Zbog požara je isključen dalekovod, pa je lokalno stanovništvo bilo bez struje od 7,30 do 8,15 sati. Na požarištu su raspoložive snage gasitelja Cetinskog kraja.

Požar kod Metkovića, Bijeli Vir - Zažablje, lokaliziran je u 9,30 sati. Izgorjelo je oko 35 hektara trave, niskoga raslinja i borovine.

Pročitajte više