Novi pravilnik o vozačkim dozvolama

MINISTARSTVO unutarnjih poslova donijelo je Pravilnik o vozačkim dozvolama kojim se propisuje nešto drugačiji izgled i sadržaj obrasca te isprave, u kojoj, uz ostalo više nema rubrike JMBG te se dodaju neke nove kategorije vozila.

Izdavanje nove vozačke dozvole, uz biljege i potrebne uplatnice, iznosi oko 80 kuna. Poleđina vozačke dozvole sadrži prostor za upis imena i prezimena te datuma i mjesta rođenja, prebivalište, naziv policijske uprave, odnosno, postaje MUP-a koja je izdala vozačku dozvolu ili naziva ovlaštene stručne organizacije koja ju je izdala u ispitnom centru gdje je osoba položila vozački ispit.

Prema novom Pravilniku, na poleđini više nema broja JMBG, ali za svaku vozačku koja se izdaje popunjava se karton vozača koji uz osobne i druge podatke sadrži i MBG.

Kategorija za koju se izdaje vozačka dozvola su : A1, A, B, B+E, C1, C1+E, C, C+E, D, D+E, F, G, H i M.

Ako je osobi kojoj se izdaje vozačka dozvola izdano uvjerenje o duševnoj i tjelesnoj sposobnosti pod uvjetom da za vrijeme vožnje koristi naočale, uz zahtjev se prilažu fotografije na kojima je osoba s naočalama, navodi se, u ostalo, u Pravilniku o vozačkim dozvolama.

Pročitajte više