ŠTRAJK U ŠKOLAMA

Novi sastanak vlade i sindikata u 16:30: "Nije dobro da premijer nije prisutan"

Foto: Borna Filic/PIXSELL

SINDIKATI zaposlenih u obrazovnom sustavu upravo su dobili poziv od vlade na sastanak u 16:30 gdje bi trebali nastaviti pregovore kako bi se što prije postiglo rješenje da se učenici napokon vrate u školske klupe.

Indexu je ovu informaciju prenijela tajnica Sindikata hrvatskih učitelja Ana Tuškan.

"Još uvijek se vode pregovori, razgovara se o svemu, mi više-manje ponavljamo svoje, vlada svoje. Oni ponavljaju da nam raste osnovica, dok im mi uporno ponavljamo da nismo to tražili pa sad čekamo da vidimo što će nam ponuditi. Plenković se nije pojavio na prošlim pregovorima, što isto pokazuje njegov stav prema obrazovanju. Mi ostajemo kod svog zahtjeva za povećanjem koeficijenta, a sve što oni ponude, mi o tome moramo pitati članstvo", rekla nam je Ana Tuškan.

"Naši članovi ne odustaju od povećanja koeficijenta"

Navela je kako oni na pregovorima vladi pokazuju svoje analize, a vlada njima svoje.

"Jedino je dobro da se napokon počelo razgovarati, no nije dobro da premijer nije prisutan", rekla nam je Tuškan.

Na pitanje što bi im vlada mogla ponuditi umjesto porasta koeficijenta, rekla je da bi im mogla ponuditi porast plaće kroz dodatke.

"Stvar je u tome da o svakoj ponudi vlade treba odlučiti 68.000 ljudi, a oni žele koeficijente, dok vlada priča o dodacima. Poruke koje dobivamo od članstva su da ne odustanemo i da se izborimo za koeficijente. Oni nam kažu: 'Ne odustajte, znate što želimo.' Tako da ih moramo i sad pitati o svemu što nam vlada ponudi", rekla nam je Tuškan.

Pročitajte više