Novi skandal: Mucalo zove policiju, u kazalištu mu tajno snimaju protukandidate

IZBOR za intendanta splitskog HNK izgleda ne može bez skandala. Četvrti natječaj dobio je svoj neočekivani zaplet. Netko je tajno snimao Mucalove protukandidate tijekom razgovora sa Kazališnim vijećem pa je vršitelj dužnosti intendanta splitskog HNK sam pozvao policiju da istraži o čemu se radi.

Snimka otkriva da je Mucalo favoriziran, a protukandidati diskiminirani?

Uzbunu je napravila protukandidatkinja Majda Goluža, inače, violinistica u kazalištu, koja se redovito javlja na natječaj za izbor intendanta, još dok je splitsku kazališnu kuću vodio Milan Štrljić. Goluža je u posjedu snimke svog "ispitivanja", koja navodno svjedoči o diskriminirajućem odnosu članova Vijeća i favoriziranju Mucala. 

Tvrdi da joj je snimku netko ubacio u sandučić.

Ništa bez poštanskog sandučića

Interesantna podudarnost, jer je šef splitskog HDZ-a Dujomir Marasović također u sandučić dobio povjerljivi materijal koji diskreditira nesretnog Mucala. Radilo se o njegovom vojnom kartonu, a istraga se povela nakon što je Marasović mašući kartonom u HRT-ovom Dnevniku 3 javno prozvao Mucala kao agenta KOS-a, tj. "bezbednosti".

Mucalo ga je tužio za naknadu štete, a Državno odvjetništvo istražuje slučaj zbog neovlaštenog raspolaganja povjerljivom dokumentacijom. 

Unatoč tome što je raskrinkan kao "protuhrvatski element", Mucalo je ipak prošao, ali tek kao vršitelj dužnosti. Što je iduće?

Pročitajte više