Krenula nova potraga za Antonijom Bilić: Danas nije ništa pronađeno

KAKO Index doznaje, policija je danas nastavila potragu za Antonijom Bilić! Potvrdio nam je to glasnogovornik zadarske policije. Od osam ujutro na području Bilišana nalaze se krim i interventna policija iz Šibenika, koji uz pomoć GSS-a ciljano pretražuju neke lokacije u blizini Bilišana.

"Današnje aktivnosti nastavak su potrage za Antonijom Bilić. Ciljano se pretražuju neke lokacije u blizini Bilišana. Sve aktivnosti koordiniraju se iz stožera u Šibeniku", rekao nam je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.

Nešto prije 14 sati, glasnogovornik nam je kazao kako pretraga i dalje traje te da će trajati dok to vremenski uvjeti budu dopuštali te dok se ne izvrši sve ono što im je zadano. Na pitanje može li precizirati lokacije, kazao nam je samo da se pretražuje više lokacija u blizini Bilišana. Sat vremena kasnije, potraga je završena. Ništa nije pronađeno.

Zasad nam nije poznato ima li policija nekih novih saznanja vezano za nestanak Antonije Bilić te zbog čega su se ponovno uputili na područje koje je već pretraživano. Prema upućenima, moguće je da je razlog niži vodostaj u okolnim rječicama te stoga ponovo pretražuju područje jer pretraga može biti preciznija.

Navedeno područje, već je pretraživano krajem lipnja i početkom srpnja, a nakon što je Paravinja dvaput kazao kako je tijelo bacio u jezero Brljan. No, ništa nije pronađeno.

Podsjetimo, Antonia Bilić izašla je iz obiteljske kuće na području Drniša u utorak, 7. lipnja oko 8.30 sati i otad se nije vratila.

Protiv Paravinje podignuta optužnica

Prije nešto više od tjedan dana protiv Dragana Paravinje podignuta je optužnica zbog teškog ubojstva i pokušaja silovanja Antonije Bilić, nakon čega mu je i produžen pritvor na još 60 dana. U optužnici stoji da je Paravinja oko 10 sati 7. lipnja ove godine na cesti Split-Drniš upravljao tegljačem iz smjera Splita prema Zagrebu i da je dolaskom na križanje ceste Split-Drniš-Zagreb kod mosta na rijeci Čikoli ugledao maloljetnu Antoniju Bilić koja je stopirala. Potom se Paravinja okrenuo s kamionom te je stao i povezao Antoniju Bilić, nakon čega je, vozeći prema Splitu u jednom trenutku stao s namjerom da siluje Antoniju Bilić. U tome nije uspio pa je, da prikrije svoje nedjelo, ubio Antoniju Bilić te se odvezao do područja jezera Brljan na rijeci Krki i bacio njeno tijelo preko ograde u rijeku.

Obitelj Bilić: Za nas je sve ostalo isto

Antonijina sestra, Ana Bilić, je na Facebooku tada napisala kako se obitelj Bilić samo optužnicom "neće niti ne može zadovoljiti, budući da Antonija, a niti jedan jedini predmet koji pripada Antoniji nije pronađen". Dodala je kako se za njezinu obitelj ništa nije pomaklo s mrtve točke od dana kada je Antonija nestala.

"Dok Ministarstvo unutrašnjih poslova ne pronađe Antoniju, obitelj Bilić neće dobiti nikakvu satisfakciju budućim sudskim procesom koji je pred nama", napisala je Antonijina sestra Ana Bilić.

Pročitajte više