Novi uspjeh Damira Sabola: Hrvatski softver koristit će se na predsjedničkim izborima u SAD-u

Foto: MicroBlink / Index

DAMIR SABOL osnivač i direktor tvrtke MicroBlink koja je proizvela najuspješniji hrvatsku aplikaciju PhotoMath, za rješavanje matematičkih zadataka pomoću kamere na mobilnom telefonu, na tržište je izbacio još jedan uspješan proizvod.

Radi se o aplikaciji blinkID koja služi za skeniranje dokumenata, a funkcionira na gotovo svim mobilnim uređajima.

Aplikacija je prilagođena globalnim standardima tako da prepoznaje putovnice i ostale identifikacijske dokumente, poput američke i kanadske vozačke dozvole, njemačke osobne iskaznice itd.

BlinkID skenira podatke u realnom vremenu, u samo nekoliko sekundi, a korisnici nakon skeniranja trebaju potvrditi podatke, što omogućuje gotovo stopostotnu točnost.

Također, funkcionira bez internetske veze te prikupljeni podaci ostaju kod korisnika aplikacije.

Hrvatski softver na izborima u SAD-u

Njihova blinkID tehnologija (Software Development Kit) koristi se unutar sustava za provođenje izbora u SAD-u. Tehnologija je ugrađena unutar rješenja njihovih partnerskih tvrtki u SAD-u.

BlinkID tehnologiju koriste i mnoge poznate tvrtke poput Nissan North America, FlyDubai, Ericsson u SAD-u i Australiji itd.

Trenutno su u proboju na malezijsko tržište. BlinkID za Maleziju omogućuje skeniranje osobne iskaznice i prikupljanje podataka o imenu i prezimenu, adresi, datumu rođenja, spolu i broju iskaznice.

BlinkID je na malezijskom tržištu trenutno bez konkurencije, kada je u pitanju lakoća korištenja aplikacije. 

 

Pročitajte više