Novi vlasnik preuzima Dalmacijavino: Nadamo se da će se Pipi i dalje puniti u Splitu

Foto: Index

VISOKI trgovački sud odbacio je žalbu na prodaju Dalmacijavina te su se konačno stvorile pretpostavke da idući tjedan dođe do preuzimanja državne tvrtke koja je 2012. godine završila u stečaju sa više od milijardu kuna gubitka.

Dalmacijavino je krajem prošle godine prodano poduzetniku Marinku Zadri, no potom je uslijedila žalba Andrije Klarića, vlasnika Done, u ime Salomona Berkowitza, vlasnika Traubi Internationala, koji je svojedobno bio zainteresiran za kupovinu, ali nije osigurao bankarsku garanciju.

Matijašević: Nepotrebno se izgubilo vrijeme

Dalmacijavino započelo je prodaju sa cijenom od 270 milijuna kuna, no sve dok se nije spustila na 70 milijuna kuna, zainteresiranih nije bilo. Zadro je tvrtku kupio založivši njezine nekretnine. Novac je uplaćen tik prije isteka roka.

Ozren Matijašević, predsjednik HURS-a, smatra da je žalbu trebalo već odavno odbaciti jer se nepotrebno gubilo vrijeme, pogotovo što ni Klarić, a ni Berkowitz nisu uplatili jamčevinu kako bi sudjelovali u dražbi.

Pogon u Splitu može izbaciti 35 tisuća boca Pipija dnevno

Sindikalist Dalmacijavina Lukica Bucat nada se da će se Pipi i dalje puniti u Splitu.

"Nije istina da je stroj zastario jer se Pipi do zadnjeg dana tu punio. Kapacitet je inače 35 tisuća boca dnevno", kazao nam je Bucat.

Novi vlasnik već je najavio kako bi se lako moglo dogoditi da liniju za popularni bezalkoholni napitak prebace u Grude.

Primopredaju sa Zadrom će idućeg tjedna obaviti stečajni upravitelj Perica Mitrović, kojeg je sutkinja Ana Golub Gruić nedavno razriješila. Na njezinu odluku žalili su se sindikalisti pa još nije pravomoćna.

 

Pročitajte više