Novinar CNN-a Chris Cuomo optužen da je seksualno uznemiravao bivšu šeficu

Screenshot: YouTube

BIVŠA izvršna producentica ABC-ja Shelley Ross optužila je novinara CNN-a Chrisa Cuoma da ju je seksualno uznemiravao na poslovnoj zabavi 2005. godine. Tvrdi da ju je Cuomo uhvatio za stražnjicu pred njezinim mužem i suradnicima. Navodno je to kasnije nazvao "srdačnim pozdravom".

Shelley Ross je u tekstu koji je danas objavila u New York Timesu detaljno opisala incident, za koji kaže da se dogodio u baru na Upper West Sideu.

Piše da joj je Cuomo nakon toga mailom poručio da ga je sram, ali je, isto tako, pokušao objasniti da se njegovi postupci razlikuju od onoga za što je u to vrijeme bio optužen glumac Christian Slater. 

"Pozdravio me zagrljajem i rukom uhvatio za stražnjicu"

Ross je u to vrijeme radila kao izvršna producentica zabavnog programa ABC-ja, ali je prije toga bila šefica Cuomu na ABC-ovoj emisiji Primetime Live.

"Bila sam na zabavi sa svojim mužem, koji je sjedio iza mene i pio kolu bez šećera dok sam razgovarala s prijateljima s posla. Kad je gospodin Cuomo ušao u bar na Upper West Sideu, krenuo je prema meni i pozdravio me snažnim medvjeđim zagrljajem i jednom rukom me čvrsto uhvatio za stražnjicu", piše Ross.

"'Ovo mogu napraviti sada kad mi više nisi šefica", rekao mi je s nekom vrstom arogancije. 'Ne, ne možeš', rekla sam i odgurnula ga od sebe, nakon čega je vidio da iza mene sjedi moj muž, koji je sve vidio izbliza. Brzo smo otišli", napisala je Ross.

Cuomo: Sad kad razmislim o tome, sram me je

Cuomo je nakon toga, 1. lipnja 2005., poslao mail s naslovom: "Sad kad razmislim o tome, sram me je."

Svoje je postupke usporedio s glumcem Christianom Slaterom, koji je uhićen mjesec dana ranije zbog seksualnog uznemiravanja žene na ulici u New Yorku, nakon što ju je uhvatio za stražnjicu. Optužbe protiv Slatera kasnije su odbačene.

"Iako je moj srdačan pozdrav trebao pokazati da mi je drago vidjeti vas, Christian Slater je uhićen zbog (otprilike) sličnog čina (iako je on navodno imao loše namjere, za razliku od mene)", napisao je Cuomo.

"Prenesite moje isprike svom vrlo dobrom i plemenitom mužu. Ispričavam se i tebi što sam te ikada doveo u takav položaj. Sljedeći put ću se sjetiti ove lekcije, bez obzira na to koliko ću biti sretan što te vidim."

"Naša interakcija nije bila seksualne prirode"

Ross se u tekstu pita je li se Cuomo sramio zbog svojih postupaka ili samo zato što je tome svjedočio njezin suprug. Također tvrdi da je Cuomo pokušao "pravno razlikovati" svoje ponašanje od ponašanja Slatera.

Nakon objave teksta oglasio se i Cuomo.

"Kao što Shelley priznaje, naša interakcija nije bila seksualne prirode. To se dogodilo prije 16 godina u javnom okruženju, u vrijeme kada je ona bila vrhunska izvršna direktorica u ABC-ju. Ispričao sam joj se tada i uistinu sam to mislio", napisao je Cuomo.

Pročitajte više