KORONAVIRUS U SVIJETU

Gradonačelnica Las Vegasa: Ovo je Las Vegas, a ne Kina

Foto i video: CNN

GRADONAČELNICA Las Vegasa Carolyn Goodman došla je u središte pozornosti javnosti nakon intervjua na CNN-u, gdje je izrazila želju da se ekonomija u gradu što prije pokrene, uz neke kontroverzne komentare.

"Nismo slomljeni i moramo se što prije vratiti poslovima. Nikada nismo zatvorili SAD, nikada nismo zatvorili Nevadu, nikada nismo zatvorili Las Vegas. Govorimo o središtu zabave u svijetu gdje je sve čisto. Želim da se sve otvori, godinama ovdje imamo viruse i sve je bilo u redu."

Svađa s novinarom 

Novinar Anderson Cooper ju je upitao kako je nešto tako sigurno kada znamo da bi u tom slučaju stotine tisuća ljudi pohrlilo u restorane, kasina i ostale zabavne centre Las Vegasa, Goodman mu je odgovorila da "diže alarm".

Potom joj je Cooper grafički pokazao studiju kineskog istraživanja koje pokazuje kako se virus širi u zatvorenim prostorima poput restorana, da bi mu gradonačelnica odgovorila da je ovo Las Vegas, a ne Kina. 

"To je jako zatucano, vrlo zatucano je reći tako nešto. Istina, restoran je iz Kine, ali i oni su ljudi", odgovorio joj je Cooper.

Pročitajte više