Novinar: I vi ste pokazivali tijela masakriranih ljudi. Vučić: Au

Screenshot: RTS

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić u 18 sati počeo je obraćanje javnosti nakon stravičnog masakra u osnovnoj školi u Beogradu u kojoj je ubijeno osam učenika i portir. Novinar Nove konstatirao je da je i Vučić pokazivao mrtva tijela na pres konferencijama. Pitanje je uslijedilo nakon što je Vučić na presici komentirao kako su djeca previše izložena nasilju.

Vučić je u ožujku prošle godine u programu RTS-a pokazivao slike mrtvih ljudi, navodnih žrtava kriminalne skupine koju je vodio uhićeni Velja Nevolja.

"Au", rekao je Vučić.

"Nadao sam se da će postojati malo pijeteta, formalne žalosti, prave tuge. Zašto od petka? Jer nismo znali prije. Kakva je razlika? Što se krije iza vašeg pitanja, koja je pozadina? To je retoričko pitanje. Žalit ćemo i sutra i u petak i u ponedjeljak i utorak, sjećat ćemo se ovoga godinama, pitajući se što to u ljudima može probuditi zvijer pa mogu tako nešto učiniti", rekao je.

"Ja mogu govoriti o svojoj odgovornosti. Je li se nešto moglo napraviti drukčije u toj školi? Ne znam, mislim da nije", kaže Vučić.

"Te fotografije su prikazivane da se tako nešto nikada ne bi dogodilo. Vi govorite o nasilju. Jesam ja za vas rekao da ste negativno rođeni ili vi za mene? Govorite o nasilju, da su krivi oni koji to promoviraju. I to kažu oni koji govore da moje dijete mora završiti u šahtu kao Gadafi", rekao je.

"Vi govorite da sam ja s onima koji ubijaju ljude, da sam njihov šef, ja s njima nisam bio", rekao je Vučić. "Najviše o nasilju govore oni koji nasilje promoviraju", dodao je. "Prve riječi su u Srbiji 'razapni ga', ma koga kod", govori. 

Pročitajte više