RAT U UKRAJINI

Novinar iz Mariupolja: Grad izgleda poput Staljingrada, to su samo ruševine

Screenshot: Twitter

RUSKO ministarstvo obrane objavilo je prekid vatre u Mariupolju kako bi se omogućila evakuacija civila. BBC je razgovarao s nekolicinom ljudi koji su uspjeli napustiti opkoljeni grad. Svi su opisali kako je Mariupolj uništen, s četvrtima potpuno sravnjenim sa zemljom.

 

Novinar Andrej Marusov kazao je kako je u trenutku njegova odlaska grad bio uništen, dok ulica u kojoj živi više ne postoji. "Grad izgleda poput Staljingrada. To su samo ruševine. Šteta, posljednjih se godina manje-više uspio modernizirati. Cvjetao je kulturni život, bolnice su bile obnovljene... Plakao sam prilikom odlaska", opisao je Marusov.

Studentica Dijana Jalovec iznijela je svoja iskustva: "Napuštajući grad, morali smo proći kroz centar. Bilo je zastrašujuće vidjeti uništene ulice i zgrade. Moja je škola uništena. Bolno je vidjeti nekada lijepi grad u ovome stanju. Mariupolj je bio siguran grad. Ne mogu vjerovati da smo izgubili sve što smo imali."

Umirovljeni liječnik nije mislio da će rat biti tako okrutan

Umirovljeni liječnik Vadim Zabolotnji kazao je kako on i njegova supruga nisu očekivali da će rat biti tako okrutan. "Nismo mogli objasniti zašto Rusi bombardiraju neka mjesta. Jednostavno nismo pronalazili rješenje. Namjerno su uništili gradsku infrastrukturu", rekao je Zabolotnji.

Pročitajte više