Krešić: Poruke o kojima priča Ćorić su objavljene na neslužbenoj stranici vlade

Foto: N1

GOSTI N1 Newsrooma bili su predsjednik HND-a Hrvoje Zovko i novinar N1 Hrvoje Krešić. Komentirali su izjave ministra Tomislava Ćorića upućene Krešiću da je rubno u naftnom biznisu i da zna iz novinarskih grupa da se nije slagao s Ćorićevim odabirom članova Uprave Ine.

Zovko je rekao da je potez ministra Ćorića za svaku osudu, o čemu se očitovao i ogranak HND-a.

"Priča ima nekoliko razina problema, u svakoj ozbiljnoj državi ministar Ćorić bi bio bivši ministar, pozivam ga da kaže kako je došao do podataka koje je spominjao. Svako prenošenje novinarskih prepiski ministrima nije u skladu s novinarskom etikom, naglašavam činjenicu da evidentno Ćorić nije do kraja transparentan u priči oko Ine i da je očito bio potresen pitanjima te je u tom trenu pitanje iskoristio kako bi kolegu Krešića pokušao diskreditirati", rekao je Zovko.

O čitavom slučaju govorio je i sam Hrvoje Krešić, koji je komentirao prozivku ministra Ćorića koja mu je danas upućena.

"Ćorić je umjesto odgovora prijetio i pokušao obezvrijediti moj rad"

"Mogu samo nagađati čime me pokušao difamirati ministar Ćorić, postoji netko u upravi Ine tko se preziva isto kao ja, možda je ciljao da smo u nekim rodbinskim odnosima, ne mogu zamisliti na što je točno mislio osim što mi je jasno da je umjesto odgovora prijetio i difamirao te pokušao obezvrijediti moj rad kao da je rezultat nečeg drugog, a ne rada u javnom interesu", rekao je Krešić i pojasnio na koje je pitanje ministar izbjegao odgovoriti.

"Pitanje je vrlo jednostavno, što je profitabilnije za Inu, je li to slanje nafte u Mađarsku i prodaja ili je profitabilnije naftu iz hrvatskih naftnih polja prerađivati u hrvatskim rafinerijama."

Krešić smatra da su se njegove poruke na koje se osvrnuo ministar Ćorić mogle vidjeti na jednoj neslužbenoj stranici vlade koju vodi glasnogovornik vlade. Tamo se objavljuju obavijesti i novinari različitih redakcija komentiraju neke vladine poteze.

"Ovo danas doživio sam kao pokušaj skretanja priče na drugi kolosijek i pokušaj uništavanja mog kredibiliteta", zaključio je.

Pročitajte više