Novo medicinsko vještačenje za spas Mistera turizma: Smrt Ridvana Kaqikua skrivila - bolnica?



ZAKOMPLICIRALO se suđenje Mariju Bečiću, Misteru turizma Dalmacije za 2005. godinu. Optužen je za smrt Ridvana Kaqikua, kojem je krvnički mlatio glavom o pod u gostionici Centar u Tugarama u ranim jutarnjim satima 25. prosinca prošle godine.

Prekasno saznali za upalu


Nesretni Kaqiku samo je htio čestitati Božić, a Bečić, već poznat po nasilju i ozljeđivanju, skočio je kao oparen. Složio ga je nokautom na pod, izudarao i iscipelario. Baš taj udarac nogom u tijelo dobio je danas priličan značaj za daljnji tijek postupka.

Premda je Bečić Kaqikuu nanio vrlo teške ozljede glave, fatalna je bila sepsa u trbušnoj šupljini. Da se razvila upala, doznalo se tek 3. siječnja, kada su "otvorili" Kaqikua. Odstranjeno mu je slijepo crijevo. Sud ne zna zbog čega pa je naloženo da se dostavi odgovarajuća dokumentacija. Naknadno se, međutim, otkrilo i da je Kaqiku imao napuknuće unutarnje stijenke debelog crijeva, što se, inače, vrlo teško dijagnosticira.

Cijelo vrijeme bio u komi


Branitelj Vinko Ljubičić drži da bi to mogao biti uzrok smrti, odnosno da bi se moglo raditi o nesavjesnom liječenju, tj. propustu bolnice. Sve dvojbe će novim medicinskim vještačenjem otkloniti Zavod za sudsku medicinu u Zagrebu nakon što se pribavi zatražena dokumentacija iz splitskog KBC-a.

Obrana želi svaliti odgovornost na bolnicu kako bi se Mistera Bečića eventualno gonilo za nanošenje teških ozljeda, a ne ubojstvo. No intenzitet ozljeda glave i svih popratnih pojava bili su takvi da je samo bilo pitanje dana kada bi Kaqiku umro. Odvjetnik Ljubičić ima saznanja da mu se stanje poboljšalo, no sudu je poznato tek da je cijelo vrijeme od incidenta u Tugarama Kaqiku bio u komi.

Pročitajte više