VIDEO Pogledajte čestitke poduzetnika iz Indexove Lijepe priče nedjeljom

Foto: Index

INDEX je gotovo svaku nedjelju prošle godine posvetio prostor pozitivnim poduzetničkim pričama.

U našem serijalu Lijepa priča nedjeljom, razgovarali smo s brojnim poduzetnicima - kako onim dugogodišnjim, tako i onima koji su tek pokrenuli start upove. Neke od njih zatražili smo da čitateljima Indexa upute novogodišnju čestitku. Evo što su vam poručili.

Marinko Knežević, OPG Knežević

Marinko Knežević, koji je nakon završenog Prehrambenog fakulteta iz Zagreba otišao u Bjelovar, počeo se baviti poljoprivredom - uzgojem češnjaka. Proizvodi ekološki češnjak domaće sorte, koji je po svojim karakteristikama neusporedivo kvalitetniji od kineskog kojim su preplavljeni trgovački lanci. U razgovoru za Index, Knežević je istaknuo da je poljoprivreda velika prilika za zapošljavanje, pogotovo mladih jer su im sve informacije dostupne na internetu.

U Novoj 2017. svima želi da postignu ono što su smatrali da je - nemoguće. Što je još rekao, pogledajte u njegovoj video poruci.



Nick Colgan: Osnivač Garden festivala i pivovare

Nekadašnji producent grupe UB40 i pokretač Garden festivala ove godine je otvorio pivovaru u Hrvatskoj. Njegova craft pivovara The Garden Brewery nalazi se u bivšoj industrijskoj hali, a ovaj svoju ljubav u craft pivo pretočio je u biznis. Nakon dvanaest godina života u Zadru preselio se u Zagreb zbog većih mogućnosti za njegovu ideju, a do sada su lansirala četiri piva, otkrio je u razgovoru za Index.


Pohvalio se svojim uspjesima - kreiranju novih piva, otvaraju Gardena i još mnogo toga. Za sljedeću godinu je najavio još dobrih stvari, još odličnih piva i naravno - svima sretnu Novu godinu.


 
Magdalena Bešker: Moj planer

Mlada poduzetnica i dizajnerica iz Svete Nedelje, Magdalena Bešker, svakako ima razloga za pamtiti ovu godinu. Ona je osmislila originalni hrvatski suvenir My passport etui - personalizirani omot za putne dokumente, a njena tvrtka danas izrađuje i personalizirane planere, rokovnike, bilježnice i slično. Njen proizvod Moj planer namijenjen ženskoj publici oduševio je i hrvatsko, ali i strano tržište. Oduvijek je znala da će se naći u poduzetništvu, otkrila je tada Indexu. Također, svi proizvodi su napravljeni u Hrvatskoj, koristi reciklirani papir, a proizvodnja je - ručna.

Ovu godinu pamtit će po iznimnom uspjesima i jako lijepim suradnjama. Otvorila je i nova tržišta, kaže, a novoj 2017. se jako veseli.

Pročitajte više