Novotny podsjeća na kaznenu prijavu protiv Đurđe Adlešić

GLAVNI tajnik Demokratskog centra (DC) Vladimir Novotny izjavio je danas u Osijeku kako je protiv predsjednice HSLS-a i bjelovarske gradonačelnice Đurđe Adlešić podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je gradski proračun oštetila za pola milijuna kuna.

Novotny je na konferenciji za novinare rekao kako je prijava podnesena zbog sumnje da je Đurđa Adlešić stranačkome kolegi Marijanu Belaniju, stečajnom upravitelju autoprijevozničke tvrtke Čazmatransa, pomogla tako što je iz gradskog proračuna zagrebačkom Remontu platila pola milijuna kuna, koliko mu je Čazmatrans bio dužan za popravak svojeg autobusa.

Đurđa Adlešić izjavila je za Hinu kako zna za kaznenu prijavu te da ju je prijavio predsjednik Udruge "Štit" i poznati gradski nasilnik Branko Stojković, kojega će tužiti. Istaknula je da Belani nije član HSLS-a.

Novotny je rekao da je bjelovarskome Županijskom državnom odvjetništvu prijava podnesena prije deset dana te kako su o tome obaviješteni svi mediji, ali nitko nije ništa izvijestio.

"Znamo da neke novine imaju dogovor s gospođom Adlešić i njihov je zadatak da se ona svakodnevno pojavljuje u tim novinama, a nijedne još nisu objavile da je protiv nje podnesena kaznena prijava", rekao je, dodajući da DC "na taj način počinje predizbornu borbu za glasove".

Na novinarski upit objasnio je da je prijavu podnijela Udruga "Štit", a ne DC. Zamoljen da objasni o kakvoj je udruzi riječ, odgovorio je da je to udruga za zaštitu građana.

"Novotnyjeve političke bisere ne pada mi na pamet komentirati", kazala je Đurđa Adlešić.

Tvrdnje o nenamjenskom trošenju gradskog novca opovrgnuo je i član bjelovarskoga Gradskog poglavarstva zadužen za financije Stjepan Čleković.

"Grad ima poslovne odnose s Čazmatransom, kojemu je ove godine isplaćeno oko 150 tisuća kuna za gradski prijevoz učenika i umirovljenika te za prijevoz učenika do gradskog odmarališta u Vinodolu", rekao je Čleković.

Pročitajte više